Now Reading
Aktualios muzikos gidas (12): Karen O, Skamp, Fun. ir kt.

Aktualios muzikos gidas (12): Karen O, Skamp, Fun. ir kt.

Aktualios muzikos gidas (12): Karen O

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – Karen O

Šį sekmadienį skelbti muzikines naujienas yra sudėtinga, mat tebevykstanti Vilniaus muzikos savaitė ir Sostinės dienų koncertai gerokai persotino ausis. Vis dėlto, papurtę galvą ir išgėrę stiklinę vandens bandome, juolab kad klausyti tikrai yra ko.

Karen O – Strange Love

Praėjus trims metams nuo paskutinio albumo išleidimo Niujorko art-dance-pankai „Yeah Yeah Yeahs“ kol kas nežada sugrįžti, kad ir kokie laukiami jie būtų. Tačiau grupės vokalistė Karen O karts nuo karto pateikia netikėtą naujieną parašydama dainą filmo garso takeliui. Prieš tris metus tai buvo „All Is Love“ (filmas „Where the Wild Things Are“), pernai – „Immigrant Song“ („Led Zeppelin“ koveris, filmas „The Girl With The Dragon Tattoo“), dabar – dainininkei neįprastai miela ir nostalgiška „Strange Love“, būsianti panaudota spalį pristatomos animacinės siaubo komedijos „Frankenweenie“ garso takelyje.

„Frankenweenie“ garso takelis nusimato neeilinis, nes be Karen O jame taip pat bus tokių grupių kaip „Passion Pit“, „Grouplove“ ir net „The Cure“ lyderio, kultinio goto Roberto Smitho dainos.


„Skamp“ feat. Artrace & Kick Punch Gang – Revolution

Kadaise buvę bene populiariausia, moderniausia, vakarietiškiausia ir kitaip Lietuvos mainstream scenoje pirmavusi grupė „Skamp“ pastaruosius beveik penkis metus buvo išsibarsčiusi: muzikos ir tekstų autorius Viktoras Diawara organizavo renginius „Lofte“, vokalistė Erica Jennings kūrė kartu su savo vyru Jurgiu Didžiuliu duete „The Ball & Chain“, reperis Vilius Alesius Vilniuje atidarė laisvalaikio centrą „Kablys“, rengė „T.Ė.T.Ė’s“ apdovanojimus.

Dėl to šią savaitę pristatytas naujas jų kūrinys „Revolution“ buvo netikėtas. Internete galima perklausyti pirmąją dainos minutę, kurioje išgirstamas tiek senasis grupės garsas, tiek dubstepas. Albumo „Skamp“ kol kas neplanuoja, bet koncertų netolimoje ateityje turėtų būti:

 

Fun. feat. Janelle Monáe – We Are Young

Kai, deja, Lietuvoje dar neprieinamas muzikos servisas „Spotify“ paskelbė jo vartotojų vasarą daugiausia klausytų dainų sąrašą, niekas nenustebo pamatęs, kas atsidūrė pirmoje vietoje. Reikėjo gyventi oloje, kad būtumėte negirdėję „We Are Young“. Tad paklausykime dar kartą:


Aretha Franklin – I Say A Little Prayer

Vakar, būdamas 91-erių, mirė legendinis dainų autorius Halas Davidas. Jo hitų sąraše – tokios klasikinės dainos kaip „Raindrops Keep Fallin’ on My Head“, „I’ll Never Fall in Love Again“, „Do You Know the Way to San Jose“ ir kitos. Lietuvoje bene žinomiausia Halo parašyta daina yra „I Say a Little Prayer“. Jos originalus įrašas priklauso Arethai Franklin:


Cat Power – Ruin

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Indie klausytojams, ypač mėgstantiems moteriškus vokalus, amerikietė Cat Power kiek praskaidrino paskutinę vasaros dieną. Rugpjūčio 31-ąją oficialiai pasirodė daugiau nei keturis metus lauktas dainininkės albumas „Sun“. Pažintį su juo galima pradėti kiek anksčiau internete išplatintu puikiu singlu „Ruin“:


Wild Nothing – Paradise

Dar vienas nepriklausomos muzikos scenos sugrįžimas. Dream garsus arti tobulumo įvaldžiusi JAV grupė „Wild Nothing“ nenuvilia ir su antruoju savo albumu, savaitės pradžioje oficialiai išleistu „Nocturne“. Paragavimui – kūrinys „Paradise“:


Autism – Bleak Reverie

Postroko kūrėjų Lietuvoje nedaug, dėl to kiekvieną ryžusį žengti į šios mistinės muzikos teritoriją, norisi palaikyti. „Autism“ – visiškai šviežias, neaišku ką žadantis vardas, „Facebooke“ šiuo metu neturintis nei šimto gerbėjų. Tikėkimės, kad po atsiradimo šios savaitės gide, jų kiek padaugės. Dalinamės „Autism“ kūriniu „Bleak Reverie“:


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top