Aktualios muzikos gidas (13): Bob Dylan, Jurga, Markas Palubenka ir kt.

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – Bobas Dylanas

Kad ir kiek jaunų talentų šią savaitę pristatė savo kūrybą, pirmąją vietą rezervuojame veteranui Bobui. Ne tik todėl, kad labai jį gerbiame. Jis vis dar geba kurti šaunią muziką, štai kodėl.

Bob Dylan - Duquesne Whistle
 
Pasaulyje nėra antro muzikanto, kuris išleistų 35-ąjį savo albumą ir vis dar būtų įdomus. Šiemet 71-ąjį gimtadienį paminėjęs JAV dainius Bobas Dylanas toliau pasakoja istorijas, o mes jų klausome. Albumas „Tempest“ oficialiai išleidžiamas rytoj. Jį pristato singlas „Duquesne Whistle“:


 
Jurga – So Blue
 
Jurgos Šeduikytės sugrįžimas į muzikinę sceną – vienas laukiamiausių Lietuvoje šiemet. Debiutinis naujojo etapo kūrinys „So Blue“ nuteikia viltingai: daina nebanali, klipas profesionalus. Daug žadanti nauja pradžia:


 
 
Markas Palubenka – Miesto betonas
 
Markas Palubenka eina gilyn į elektroniką ir ten jaučiasi vis patogiau. Nė viena ankstesnė jo daina nebuvo tokia masyvi, daugiasluoksnė ir, būtent dėl to, tokia įtraukianti, kaip „Miesto betonas“. Tai antrasis Marko bandymas parašyti lietuvišką dainą. Lyginant su pirmuoju, šis yra akivaizdus progresas. Jau laukiame antrojo albumo. Vien lietuviško? Kodėl gi ne.


 
 
David Byrne & St Vincent – Who
 
"Annie, let's make a black and white video and dance around weird!"
"Sure, Dave. Can I lay down in the middle of a road for no reason?"
"Brilliant! And I'll shake my ass at the camera."
"Collaboration is great!"
 
Šis „YouTube“ komentaras apie Davido Byrne ir Annie Clark aka St Vincent klipą jų singlui „Who“ savyje turi tiesos, bet patiems dainos autoriams tokios mintys turėtų patikti. Dviejų skirtingų kartų, bet panašaus požiūrio į muziką ir meną asmenybių tandemas yra vienas įdomiausių dalykų, nutikęs muzikoje šiemet. Jau rytoj oficialiai išleidžiamas visas jųdviejų albumas „Love This Giant“. „Who“ – tik viena iš ten būsiančių grožybių:
 


 
Kanye West, Jay-Z ir Big Sean – Clique
 
Du (galbūt) geriausi šių dienų reperiai kartu jau yra įrašę albumą „Watch the Throne“ (2011), tačiau tuo jų bendradarbiavimas nesibaigė. Ketvirtadienį Kanye ir Jay-Z pristatė dar vieną kūrinį – „Clique“. Šįkart jiems padėjo ir kylantis reperis Big Sean. Daina tiems, kuriems įdomu, ką geriausio repo pasaulis gali pasiūlyti šiandien:


 
The Raveonettes – She Owns the Streets
 
Šiai dainai – jau daugiau nei mėnuo, tačiau žinant, jog danai „The Raveonettes“ poryt išleis savo šeštąjį albumą „Observator“, galime ją prisiminti dar kartą. „She Owns the Streets“ – dar vienas noise pop šedevras, kurių Sune Rose Wagneris ir Sharin Foo per savo antrą dešimtmetį besitęsiančią karjerą yra sukūrę ne vieną. Daina, privaloma išgirsti visiems indie fanams, kuriems įdomi muzika, sukuriama ir už britų salyno ribų.


 
 
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love
 
Ketvirtadienį įvykę MTV muzikos klipų apdovanojimai šiemet kaip niekada buvo pilni nuobodaus kičo, ir patys muzikos klipai juose nebuvo dėmesio centre. Tai buvo kostiumų ir savireklamos šou, bet, turint omeny apdovanojimų mastą, ją ignoruoti būtų nesąžininga. Dėl to į šios savaitės gidą įtraukiame klipą, kurį MTV pripažino metų geriausiu: Rihannos ir Calvino Harriso „We Found Love“.
 



Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

aktualios muzikos gidas, big sean, Bob Dylan, david byrne, jay-z, jurga seduikyte, Kanye West, Markas Palubenka, Rihanna, st vincent, The Raveonettes

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai