Now Reading
A|CH teatras naujam gyvenimui prikelia „Carmen“

A|CH teatras naujam gyvenimui prikelia „Carmen“

A|CH teatras naujam gyvenimui prikelia „Carmen“

Laikas.lt
A|CH nuotr.

Spalio 24 d. 18:00 val. ir 20:30 val. Ūkio banko teatro arenoje A|CH teatras pristatys ypatingą premjerą – Lietuvos žiūrovams pažįstama „Carmen“ atgims naujam gyvenimui.

Šiuo metu Maskvoje repetuojamame naujajame Anželikos Cholinos „Carmen“ pastatyme dalyvauja tik Maskvos dramos teatrų aktoriai. Jų pasirodymas Vilniuje bus vienintelis – po premjeros Lietuvoje, spektaklis bus visam laikui perkeltas į Maskvą, premjera ten įvyks lapkričio 12 d. Valstybiniame A. S. Puškino dramos teatre.
 
Pagrindinių vaidmenų atlikėjai – E.Vachtangovo teatro aktoriai, su kuriais A Cholina dirbo statydama „Aną Kareniną“ Maskvoje pavasarį. Carmen šoka Olga Lerman, kuri sukūrė ir Anos Kareninos vaidmenį. Maskvos kritikų vadinama naujuoju atradimu, Olga Lerman kuria ypatingą Carmen paveikslą. „Carmen jai – didelis iššūkis, nes ji turi sukurti visiškai kitokią moterį nei Ana, be to, choreografija šįkart itin sudėtinga. Bet Olga – aktorė iš prigimties. 
 
Kaip teisingai įvardino vienas didis Vachtangovo teatro aktorius Vladimiras Simonovas: „Ji – pelytė gyvenime, bet scenoje – deivė. Įdomu, stebint ją spektaklyje, perprasti moters paslaptį…“ – pasakoja A. Cholina.
 
Don Chose šoka Leonidas Bičevinas. Nors jam dar tik 27 metai, jis jau sukūrė eilę vaidmenų teatre (Troilas „Troilas ir Kresida“ rež. R.Tuminas, Zvezdyčius „Maskaradas“ rež. R.Tuminas), nusifilmavo 20-yje filmų ir serialų.
 
Taip pat Chose vaidmenį kuria jaunas ir nepaprastai talentingas E. Vachtangovo teatro studijos aktorius Eldaras Džanibekovas. Tai jo antrasis pagrindinis vaidmuo didžiojoje scenoje. Pirmasis – FanFanas Tulpė Maskvos operetės teatre, kur jis dainuoja kartu su profesionaliais dainininkais ir puikiai šoka.
 
Toreodoras – Romano Viktiuko teatro aktorius Aleksejus Nesterenko, įspūdingo ūgio ir gymio kino ir teatro aktorius, niekada nešokęs, bet sukūręs kvapą gniaužiantį vaidmenį. Taip pat Toreodorą paruošė Dimitrijus Solomykinas, sukūręs Vronskio vaidmenį „Anoje Kareninoje“. Visus pagrindinių vaidmenų atlikėjus vienija tai, kad jie niekada nesimokė šokti. Visi vienodai gavo šokio pagrindus B. Ščiukino mokykloje.
 
Iš viso spektaklyje vaidmenis kuria 24 artistai – MCHAT’o, Nacijos teatro, studijos prie E. Vachtangovo teatro ir kitų Maskvos teatrų aktoriai.
 
Nors „Carmen“ buvo pastatytas dar 1998 metais, šįkart matysime visiškai atnaujintą spektaklį. „Jaučiau, kad nebuvau iki galo patenkinta tuo, kaip interpretavau šią temą. Gal buvau per jauna, gal stačiau per daug asmeniškai, per savo prizmę. Manau, kad šįkart man pavyko pagaliau papasakoti šią istoriją taip, kaip reikėtų. Spektaklį perstačiau iš naujo, palikau tik keletą scenų ir režisūrinį piešinį. Tai kitos energijos spektaklis. Didelis sprogmuo,“ – sako choreografė.
 
Spektaklyje išsaugota Jūratės Paulėkaitės scenografija. Kostiumus kuria kostiumų ir grimo dailininkas Juozas Statkevičius.
 
Naująją „Carmen“ bus galima pamatyti tik vienintelį kartą, tai bus ir premjera, ir atsisveikinimas su Lietuvos žiūrovais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top