Aktualios muzikos gidas (15): Tegan and Sara, Mika, How to Dress Well ir kt.

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – Tegan and Sara

Ši savaitė – daug naujai suskambėjusių vardų: Tegan and Sara ir Florence Welch perėjo prie šokių muzikos, Beissoul uždainavo lietuviškai. Greta pristatomi Mikos ir „Deftones“ sugrįžimai, Lucy Rose debiutas bei pasisveikinimas su „How To Dress Well“.

Tegan and Sara – Closer
 
Sesės dvynės Quin neatsispyrė sintezatorių bangai, jau kelintus metus rekonstruojančiai indie roko sceną. Prieš pora dienų pristatytas jų kūrinys „Closer“ – bene labiausiai šokių aikštelei tinkama Tegan and Sara daina per 17 karjeros metų. „Closer“ bus įtrauktas į būsimą sesių albumą, kurio premjera numatyta kitų metų sausį.



 
Mika – Celebrate (feat. Pharrell Williams)
 
Nors po to, kai paskelbė apie savo seksualinę orientaciją, publika mieliau kalba ne apie Mikos muziką, pirmadienį su nauju albumu sugrįžęs vaikinas išlieka vienu pozityviausių šiandienos muzikantų. Šviežiausias jo singlas su viską pasakančiu pavadinimu „Celebrate“, kurį padėjo įrašyti vienas ryškiausių šių dienų hip-hopo prodiuserių Pharrellas Williamsas – dar vienas kūrinys į „dainos savaitgaliui, pageidautina vasaros“ lentyną.


 
How to Dress Well – & It Was You
 
Jei reikėtų išskirti vieną ne MTV ar „Vevo“ išpopuliarintą vardą, labiausiai pakilusį šiemet, Kolorado R&B prodiuserio Tomo Krello projektas „How to Dress Well“ būtų vienas tvirčiausių pretendentų. Pirmadienį pasirodęs jo albumas „Total Loss“ yra meno kūrinys, kurį teigiamai vertina visa alternatyvios muzikos palaikytojų bendruomenė, pradedant „Pitchforku“ (jų „How to Dress Well“ albumo recenzija), baigiant lietuvišku tinklalapiu „ManoMuzika.lt“, paėmusiu iš Tomo interviu. Susipažinimui su „How To Dress Well“ naujausias jo internetinis singlas „& It Was You“.
 

 
Calvin Harris – Sweet Nothing (feat. Florence Welch)
 
Britų DJ'ėjus, dainininkas ir prodiuseris Calvinas Harrisas dėmesio centre buvo visai neseniai – rugsėjo pradžioje įvykusiuose MTV vaizdo klipų apdovanojimuose jo ir Rihannos – o greičiau Rihannos ir jo – dainos „We Found Love“ klipas pripažintas metų vaizdo klipu. Šįkart Harris pristato kūrinį su kita super populiaria dainininke, brite Florence Welch, iš grupės „Florence and the Machine“ („laiko“ pasakojimas apie ją). Florence dar niekada neskambėjo taip elektrifikuotai ir neatrodė taip dežntelmeniškai, bet greta triuškinančio jos balso tokie eksperimentai tik į naudą:


 
 
MuseIQ – Kaip tu ir sakei
 
Dar vienas kitas pavyzdys, ir bus galima skelbti apie naują trendą: lig tol vien angliškai dainavę lietuvių muzikantai pradeda rašyti lietuviškas dainas. Prieš porą savaičių – Markas Palubenka, šią – „Muse IQ“. Grupės vokalistas Beissoul neturi jokių problemų dainuodamas angliškai („laiko“ interviu su juo), bet lietuviškai jo soul'iškas vokalas nuskamba ne mažiau įdomiai.

„Pirmas, bet ne paskutinis! :)“, - savo „Facebooke“ rašo vaikinas ir dalinasi daina „Kaip tu ir sakei“:


 
 
Lucy Rose – Bikes
 
Vasarą festivalyje „Positivus“ matyta „Bombay Bicycle Club“ pritariančioji vokalistė pamažu įsitvirtina kaip solo atlikėja. Jos debiutinis albumas „Like I Used To“ jau prieinamas internete, legaliai ir estetiškai. Oficialus išleidimas – rytoj. Vienas geriausiai Lucy reprezentuojančių kūrinių „Bikes“ randa vietą ir šios savaitės gide:
 

 
 
Deftones – Leathers
 
Aktualios muzikos gide – pirmoji metalo grupė. 1988 m. startavę amerikiečiai „Deftones“ yra vienas sėkmingiausių sunkiosios muzikos vardų, sugebėjęs pasiekti milžinišką populiarumą (išleido tris platininius ir vieną auksinį albumą), bet nesupopsinti savo muzikos, kaip padarė, pavyzdžiui, „Linkin Park“. Lapkritį „Deftones“ išleis septintąjį albumą „Koi No Yokan“, kurį pristato daina „Leathers“:


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

aktualios muzikos gidas, Beissoul, calvin harris, deftones, florence and the machine, how to dress well, lucy rose, mika, MuseIQ, tegan and sara

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai