Now Reading
Ką daryti, kai puola tarakonai?

Ką daryti, kai puola tarakonai?

Ką daryti

Justina Kabakaitė
JaunimoGidas.lt

Persikrausčius į naujus namus ar kaimynams darant remontus, gali atsitikti taip, kad į Jūsų namus užklys tarakonai. Tai dažnai būna ypač aktuali tema gyvenantiems bendrabučiuose, kadangi aplink gyvena daug žmonių. Kažkas mėgsta rečiau plauti indus ar delsia nešti šiukšles, taip prišaukia mažų gyventojų, kurie lengvai gali aplankyti ir kaimynų namus.

Tarakonai – naktiniai gyvūnėliai. Dieną jie slepiasi šiltose ir drėgnose vietose. Jie minta maisto likučiais, todėl ypač mėgsta netvarkingą aplinką. Sklando neteisingi gandai, kad tarakonais atsikratyti neįmanomą, yra teigiančių, kad geriau jau keisti būstą. Iš tiesų yra nemažai tarakonų naikinimo būdų. Pakalbėsiu apie efektyviausius.

Pirma pagalba – „Dichlofosas“

Jei pastebėjote naujus nepageidautinus gyventojus savo namuose, pirma siūloma išeitis, nusipirkti purškiamų nuodų ir išpurkšti visus kampus, vietas po kriaukle ar vonia, kur didžiausia tikimybė sutikti tarakonus. Tokių nuodų galite rasti beveik visose parduotuvėse, tai greitas ir efektyvus mažųjų „draugų“ nuodijimo būdas.

Tapkite dailininkais

Kitas būdas – „kreidelės“. Nepulkite naudoti vaškinių ar spalvotų kreidelių, jas patausokite saviraiškai. Kalbu apie specialų pieštuką, kurį įsigiję apveskite stalo ir kėdžių kojas, pažymėkite plintusus ir kampus. Tarakonai nemėgsta šio kvapo.

Magiški būdai

Kai užpuola tarakonai, žmonės linkę panikuoti ir prisigalvoja įvairiausių dalykų. Štai pvz. vienas naminis receptas: kelis šaukštus sodos sumaišyti su kiaušinio tryniu. Paruošus tokį desertą tarakonams, reikia pridėti jo visuose namų kampuose. Taip pat sklando legenda apie patį geriausią visų laikų tarakonų nuodą – paslaptingą švirkštą su tepalu, nuo kurio tarakonai nebegrįžta niekada. Kodėl sakau, kad tai paslaptinga priemonė? Kadangi, pasak liaudies, jo negalima įsigyti parduotuvėje. Tai kažkoks rusiškas gaminys, kuriuo prekiaujama turguje. Tačiau visi bandę, vieningai teigia, kad tarakonų daugiau niekada nebematė.

Specialistų pagalba

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jei Jūsų naudojami būdai neveikia, maži gyvūnėliai nebijo jokių nuodų ir toliau naktimis puotauja Jūsų kriauklėje, lieka vienintelis, tikrai negailestingas būdas – skambinti į tarakonų kontrolės įmonę. Iš ten atvažiuos tarakonus gerai pažįstantys žmonės, gebantys ko gero tik jiems vieniems žinomais būdais išprašyti nepageidaujamus svečius.

Nepamirškite, kad tarakonai – tai žinia, kad namuose trūksta tvarkos. Stenkitės laikyti namuose maistą uždarytą, plaukite ir dažnai neškite šiukšles, išvalykite trupinius iš sunkiai pasiekiamų namų vietų. Jei tarakonai neras maisto, nesugalvos laikytis dietos ir vistiek gyventi pas Jus. Visgi, jei pamatėte vieną įkyrų sugyventinį, reikia suprasti, kad jų yra gerokai daugiau, todėl priemonių imkitės nedelsiant.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top