Now Reading
„Karklė 2010“ – pramogų ir muzikos cunamis pajūryje

„Karklė 2010“ – pramogų ir muzikos cunamis pajūryje

„Karklė 2010“ – pramogų ir muzikos cunamis pajūryje

Ambicingas užmojis Klaipėdos rajone ant jūros kranto sukviesti būrį ryškių scenos žvaigždžių ir suorganizuoti tikrą vasaros pramogų fiestą jau greitai virs „kūnu“. Gyvos muzikos paplūdimys „Karklė 2010“ rugpjūčio 14 d. – atgaiva melomanų ausims ir pavargusioms nuo miesto dulkių širdims.

Tai pirmas tokio pobūdžio projektas pajūryje, įsuksiantis veiksmą maždaug 2 hektarų teritorijoje. Tikimasi, jog koncertas, lydimas gausybės atrakcijų tiek suaugusiesiems, tiek vaikams, ateityje galėtų transformuotis į kelias dienas trunkantį festivalį.

Debiutui ruoštasi atsakingai, nes vietovė, kurioje vyks renginys – išties unikali. „Kalbame apie Pajūrio regioninį parką, įspūdingąjį Olando kepurės skardį… Leidimus gauti nebuvo lengva, tačiau tikime, jog toks gyvos muzikos projektas reikalingas. Su dideliu pavydu iki šiol girdėdavome ir skaitydavome apie panašius renginius, vykstančius kitose Europos šalyse. Mūsų pajūris išties buvo neišnaudotas“, – kalbėjo projektą įgyvendinančios bendrovės „Renginių centras“ vadovas Marius Tumšys.

Dalis veiksmo gerbėjų po atviru dangumi šią vasarą jau turbūt spėjo išlėkti į festivalius Lietuvoje ar užsienyje, tačiau „Karklė 2010“ organizatoriai tiki, kad kuprinių, palapinių ir geros nuotaikos tautiečiai neskubės „užkonservuoti“ iki kito vasaros sezono: „Verta nepraleisti progos pamasažuoti pėdas smėliu ir šokiais, nuostabios gamtos fone pabūti su draugais ar susirasti naujų“.

Svečių lauks visas pajūrio malonumų rinkinys: banglentės, burlentės, jėgos aitvarai, tinklinis, pirtis ir garuojančio kubilo šiluma. Fantaziją pakurstys smėlio pilių konkursas, galimybė pasmalsauti įvairiose meno dirbtuvėse.

Muzikos žanrų įvairovę, kuri iki pat kitos dienos paryčių liesis nuo dviejų scenų ir keliose kitose erdvėse, turėtų įvertinti net išrankiausia publika. Brizą primenantį džiazą keis roko audros, elektroninių ritmų bangas – maištingas hip-hopas ir šokiams nuteikiantis dvelksmas nuo Lotynų Amerikos krantų. Vieną vasaros naktį Karklei miegoti neleis „G&G sindikatas“, „SSG“, „Biplan“, „Rebelheart“, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, daugybė kitų atlikėjų bei solidžios didžėjų pajėgos.

Grupės „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas džiaugėsi, kad koncertas atvers reikšmingą naują puslapį vasaros renginių kalendoriuje: „Pajūris pagaliau imasi atsikovoti festivalių nuotaikas ir kurti gyvos muzikos tradiciją po atviru dangumi. Gan keista, kad panašūs renginiai nusikėlė į Lietuvos vidurio platumas ar Prie Baltarusijos sienos“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Koncerte taip pat pasirodysianti Neda Malūnavičiūtė taip pat nuoširdžiai palaiko pajūriečių iniciatyvas bei neslepia nostalgijos Karklei, kurioje nuo senų laikų veikia „Žilvičio“ stovykla: „Čia praleidau aštuonias vaikystės vasaras – išvaikščiojau visus kampus ir krūmus! Bus gera koncertuoti vietoje, kurioje tiek šviesių prisiminimų. Laikau sukryžiavusi pirštus už palankų orą, tačiau svarbiausia – nusiteikti geros nuotaikos iškrovai bei patiems tą nuotaiką „daryti“.

„Karklė 2010“ dalyviai galės apsistoti palapinių miestelyje ar stovyklos nameliuose, pabudę papildyti energijos atsargas draugiškoje jogos mankštoje ant jūros kranto, o pusryčiams sukirsti dubenį gardžios žuvienės.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top