61-erių Gražina Baikštytė: „Mados pasaulis priklauso ne tik dvidešimtmetėms“ (foto, video)

Laikas.lt
Nuotr.: Andrey Motorichev
Video.: Ronaldas Buožis

Garsi Lietuvos kino aktorė Gražina Baikštytė – reta vakarėlių viešnia, interviu taip pat dalija taupiai ir geriau žinoma dėl savo darbų bei vaidmenų. Vienas jų – šiandien pristatytas dizainerio Roberto Kalinkino būsimos kolekcijos video klipas.

„Vieną dieną sulaukiau Roberto skambučio su kvietimu nusifilmuoti būsimos kolekcijos pristatymui. Iki tol jo nepažinojau, buvau tik šiek tiek girdėjusi. Neslėpsiu, maniau kad Robertas kuria rūbus jaunimui, tad pradžioje išties nustebau. Tačiau įsišnekėjome ir man patiko Roberto noras parodyti, kad mados pasaulis priklauso ne tik dvidešimtmetėms. Jis tikėjo, kad aš galiu perteikti tokią žinią – ir dabar turime labai gražų bendro darbo rezultatą.
 
Didelį įspūdį paliko tai, kiek darbo buvo įdėta prie šio video – jis trunka vos 30 sekundžių, kiekvienam kambariui tenka vos po penkias, tačiau visiems kadrams buvo ruoštos atskiros dekoracijos. Jei atvirai, tas mane ir papirko – kad šis jaunas ir kūrybingas žmogus deda tiek pastangų kiekvienai smulkmenai“, - filmavimo įspūdžius pasakoja G. Baikštytė.
 
„Susipažinusi su Robertu ir jo nuostabia žmona Agne įsitikinau, kad jie – jauni, kūrybingi ir jau profesionalūs, į viską žiūri labai rimtai. Filmavimas vyko labai lengvai, be jokių stresų. Ir dabar galvoju, kad Robertas buvo teisus – jo rūbai išties neturi amžiaus ribos. Su violetine suknele jaučiausi puikiai, nors ji trumpa, ir nugaros iškirptė gilesnė, nei įprasta. Rimtai svarstau, ar nereiktų jos įsigyti pačiai“, - šypsosi aktorė.

 
Pasak G. Baikštytės, Lietuvoje nėra daug progų pasirodyti su prabangiais apdarais, tačiau retkarčiais kiekvienai moteriai derėtų einant į spektaklį ar operą išsitraukti bent kokteilinę suknelę: „Liūdna operos ir baleto teatre matyti žmones su džinsais. Tokiose vietose pasiilgstu elegancijos ir iškilmingumo”.
 
Pats Robertas Kalinkinas šį video itin brangina: „Gražina Baikštytė – viena gražiausių Lietuvos aktorių. Ji – brandaus grožio ir charizmos įsikūnijimas, pavyzdys, kaip reikia mėgautis kiekvienu savo gyvenimo tarpsniu. Man didelė garbė ir įvertinimas, kad ji sutiko būti šios kolekcijos veidu”.
 
Dizaineris prasitaria, kad spalio 10 dieną vyksiančiame kolekcijos pristatyme bus ir rūbų, skirtų jaunimui, ir brandžioms moterims, ir vyrams: „Kaip ir šiame video, taip visoje savo kolekcijoje noriu parodyti nuolatinį pokytį, neleidžiantį sustoti, aptingti. Prie angliško video aprašymo parašyta: „Keep Changing. Never Stop” (Keiskis. Niekada nesustok). Ši mintis yra stipriausia mano varomoji jėga”.
 
Robert Kalinkin kolekcijos Pavasaris / Vasara 2013 kolekcijos pristatymas – spalio 10 dieną „Siemens“ arenoje Vilniuje. Bilietus platina „Tiketa“.
 
Fotogalerijoje – filmavimo užkulisiai:

gražina baikštytė, Robertas Kalinkinas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai