Aktualios muzikos gidas (16): Bon Iver, Tori Amos, Dum Dum Girls ir kt.

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – Justinas Vernonas („Bon Iver“)

Iki savaitės pabaigos likus kelioms valandoms – septynios svarbios dainos ateinančiai. Nuo pirmadienio iki sekmadienio, po vieną:

Bon Iver – Skinny Love
 
Aktuali muzika ne tik ta, kuri yra, bet ir ta, kuri staiga dingo. Vienas iškiliausių mūsų laikmečio dainių Justinas Vernonas pirmadienį radijuje paskelbė, kad jo grupė „Bon Iver“ yra „nueinanti“. „Turiu ją „išjungti“ ir nuo jos pasišalinti“, sakė Vernonas.
 
Originalus jo atsakymas apie tai, kokia situacija su „Bon Iver“ yra šiuo metu, buvo toks: „Winding it down. I look at it like a faucet. I have to turn it off and walk away from it because so much of how that music comes together is subconscious or discovering. There’s so much attention on the band, it can be distracting at times. I really feel the need to walk away from it while I still care about it. And then if I come back to it – if at all – I'll feel better about it and be renewed or something to do that.“
 
Tai nėra oficialus atsisveikinimas, tačiau labai arti to. Šia liūdna proga – daina, po kurios daugelis „Bon Iver“ ir įsimylėjo. Pasiruoškite serveteles, „Skinny Love“:



 
Tori Amos – Flavor
 
Rytoj JAV dainininkė ir kompozitorė Tori Amos išleidžia jau tryliktąjį savo albumą „Gold Dust“. Jį tik iš dalies galima laikyti nauju, nes visas jame esančias dainas muzikantė jau yra pristačiusi ilgos savo karjeros metu, skirtinguose įrašuose. Tačiau „Gold Dust“ kūriniai yra iš naujo aranžuoti, Tori pritariant orkestrui. Rezultatas – galingas. Paragavimui daina – „Flavor“, kurios originalas buvo pasirodęs 2009-ųjų albume „Abnormally Attracted to Sin“:



 
Dum Dum Girls – Lord Knows
 
„Dum Dum Girls“ yra viena retų roko grupių, kurioje visos narės – merginos, bet tai ne vienintelė priežastis suteikti joms šansą savo grotuvuose. Antradienį įrašų kompanija „Sub Pop“, taip pat dirbanti su tokiais indie scenos vardais kaip „Fleet Foxes“, „Foals“ ar „Beach House“, išleido puikų „Dum Dum Girls“ EP'ą „End of Daze“. Jame esantis kūrinys „Lord Knows“ – vienas iš būsimų šio rudens himnų. Išgirskite jį dabar:



 
XXYYXX – About You
 
Marcelas Everettas, 16-metis vunderkindas iš Orlando, į Vilnių atkeliauja jau šį penktadienį. Kartu su juo gros kolega „Giraffage“ ir Lietuvos elektronikai „Fingalick“, „96wrld“ ir kiti. Miestas, kuriame muzika yra užstrigusi kažkur 2000-uosiuose, vienam vakarui šoktels į rytdieną. Išsami informacija apie koncertą paruošta čia. XXYYXX kompozicija „About You“ bus viena iš vakaro vinių:



 
Giedrė – Paskutinis kartas
 
Giedrė Kilčiauskienė, nuo 1998-ųjų kurianti su „Empti“, debiutuoja kaip solo atlikėja. Nors daina įvardijama kaip ta, kuri netiko grupės repertuarui, esminių skirtumų nuo „Empti“ skambesio nėra – galbūt dėl analogų neturinčio Giedrės vokalo.  Dainininkė neatmeta minties, jog po dar vienos kitos solinės dainos gali gimti ir albumas:



 
Alanis Morissette – Basket Case (Green Day cover)
 
„Green Day“ lyderis Billie Joe Armstrongas dabar išgyvena nekokius laikus: po keiksmažodžių ir sudaužytos gitaros scenoje, jis išvežtas į reabilitacijos kliniką. Tačiau tai, ką padarė šiemet su nauju albumu sugrįžusi Kanados poprokerė Alanis Morissette, turėtų jį nors kiek nuraminti. JAV laidoje „Jimmy Kimmel Live!“ Alanis, specialiai Billie Joe Armstrongui sudainavo vienos populiariausių „Green Day“ dainų „Basket Case“ koverį. Iš pankrokinio kūrinio Alanis padarė baladę. Skambėjo štai taip:



 
Josh Homme – Nobody to Love
 
Naujo „Queens of the Stone Age“ albumo fanai laukia jau bene penktus metus. Liko nebedaug – rugpjūtį grupė paskelbė, kad albumas jau yra įrašinėjimas. Tačiau norint naujienų iš grupės, nebūtina, jog jie visi sukurtų ką nors bendro. Vokalistas Joshas Homme yra pajėgus dirbti solo. To rezultatas – vakar internete pasirodęs kūrinys „Nobody to Love“.
 
Ši daina taip pat yra įtraukta į filmo „End of Watch“ garso takelį:


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

aktualios muzikos gidas, Alanis Morissette, Bon Iver, dum dum girls, empti, Giedrė Kilčiauskienė, green day, Josh Homme, Queens of the Stona Age, tori amos, XXYYXX

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai