Now Reading
Fuerteventura !!! Nuogaliai, bangos ir gamta !!! Fuerteventura

Fuerteventura !!! Nuogaliai, bangos ir gamta !!! Fuerteventura

Fuerteventura !!! Nuogaliai

Vilnius-Kaunas-Marijampolė-Varšuva-Amsterdamas-Madridas-Fuerteventura. Nei daug nei mažai, beveik dvi paros ir mes jau Fuerteventuroje. Čia visi pusnuogiai arba nuogi +30. Neįprastai keista ir smagu – vanduo žydras, saulės daug, visi laimingi ir patenkinti. Bet apie viską iš pradžių.

Fuerteventura – Kanarų salyno, priklausančio Ispanijai, sala Atlanto vandenyne. Didžiausias salos ilgis 100 km, plotis – 31 km. Tikrai ,,milžiniška” sala. Temperatūra čia retai nukrenta žemiau 18 °C – dar vienas didelis pliusas, bet jai norite iš tiesų pasikaitinti, saloje pastebimas reiškinys vadinamas „Calima fenomenu“.

Smėlio audros, siaučia pietvakarių kryptimi nuo Levečės Ispanijoje iki Sacharos dykumos. Tuomet oro temperatūra pakyla iki 34 °C, oras būna drėgnas, vėjas neša smėlį, kartais skėrius, todėl pablogėja matomumas. Šilta gera ir smagu. Beje čia beveik nelyja, tik retkarčiais žiemos metu. Drąsiai palūdimyje galite pasistatyti foteliuką, tokį patį ant kurio dabar sėdite skaitydami šį straipsnį.

Salos nuotykiai

Šis žemės lopinėlis labiausiai tinkantis dviems žmonių grupėms: vandens sporto entuziastams ir nuogaliams. Nereiktų nustebti ir išsigąsti jeigu po dviejų savaičių imsite nuogalius sapnuoti, tai natūralu. Paplūdimiai, kuriuose keliolikos kilometrų spinduliu galite nesutikti nei vieno žmogaus, kas gali būti geriau tikriems ,,nuogališkumo“ mėgėjams? Nesibaigiantys paplūdimai įtakoja vandens sporto turistų gausą saloje. Tai tiesiog rojus banglentininkams ir būriuotojams. Šiltas ir švelnus klimatas + didelės ir gražios bangos = toblybė.

Linksmybės saloje būna ketvirtadieniais. Atsidaro visi klubai. Žmonės išeina į miestelius, užsipildo kavinės. Toks pramogų ritmas vyrauja pietinėje salos dalyje, kuri yra pamėgta vokiečių turistų. Šiaurinėje, kurioje dominuoja britų turistai, tokio pobūdžio pramogų kur kas daugiau. Kiekvienam pagal skonį.

Gamta

Mėgstate smėlinę spalvą? Įvairius žvyro atspalvius? Žalia spalva jums rėžia akį? Fuerteventura kaip tik jums. Dominuoja saulės išdeginta žemė. Miesteliuose kiekviena palmė, žolės lopinėlis turi savo asmeninę vandens žarną, kuri yra gyvybės šaltinis augalui.

Žalieji plotai sukurti žmogaus. Salos simbolis yra ožka ( ispaniškai Cabrito). Tai turbūt vienintelis gyvūnas, kuris sugeba gyventi tokiomis salygomis. Beje, ožkytės laipiodamos saulės nudegintomis kalvomis puošia niūroką salos peizažą.

Lygumos persipinančios su kalnais ir tarp jų vedantys keliai-serpantinai. Esfaltuota kelią keičia žvyrkeliai ir bekelės. Stiprus laukinės gamtos pojūtis. Turistų nesugadinta ir vietinių neišvystyta sala. Maža sala, tačiau įdomi ir labai savita.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

No money don’t cry

Atostogauti ir pramogauti šioje saloje tikrai nėra brangu. Lietuviškiausi pavyzdžiai: 1 Ltr. Alaus 1 euras, 1 Ltr dyzelino ~0,85 euro. Išsinuomuoti apartamentus galima pigiau nei Palangoj, bet brangiau nei Turkojoj.

Ne Havajai ir ne Filipinai, tačiau išskirtinė ir įdomi sala. Ieškantiems laukinės gamtos, vandens pramogų, nevaržomo nudizmo. Čia nerasite gausybės naktinių klubų, specialiai turistams paruoštų pramogų. Gausybė paplūdimių, laukinė gamta, švelnus klimatas, draugiški žmonės ir jaukūs miesteliai, kuriuose galėsite jaustis visiškai saugūs ir atsipalaidavę.

Nevarginkite savęs pernelyg ,,įdomiu” kelionės maršrutu Vilnius-Kaunas-Marijampolė-Varšuva-Amsterdamas-Madridas-Fuerteventura, ką padarėme mes. Kur kas paprastesnis ir pigesnis variantas . Kaunas – Frankfurtas- Fuerteventura. Norint pajusti salos gyvenimo išskirtinumą ir unikalumą, būtina ją aplankyti. Linkiu jums kuo greičiau ten atsidurti. Patikėkit verta!

Robertas Margevičius

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top