Now Reading
Atskleista: garsų iliustratorių R. Rockwellą įkvėpė fotografijų mozaika

Atskleista: garsų iliustratorių R. Rockwellą įkvėpė fotografijų mozaika

Atskleista: garsų iliustratorių R. Rockwellą įkvėpė fotografijų mozaika

Laikas.lt
Pagal Dailymail.co.uk

Puikiai Amerikos kultūrą atspindėję ir didelio populiarumo sulaukę ikoniškojo iliustratoriaus bei dailininko Normano Rockwello darbai, pasirodo, yra kaip mozaika sudėti iš keleto fotografijų ar jų detalių – tai pirmąjį kartą vizualizuota jo muziejuje Mičigane (JAV).

Prieš piešiant garsiąsias iliustracijas, menininkas, kruopščiai atsirinkdmas aplinką, herojus bei nuotaiką, režisuodavo fotografijas ir tik tuomet pradėdavo dirbti su pieštuku.

Dažniausiai bendradarbiaudams su savo draugais bei šeimos nariais, o ne profesionaliais modeliais, N. Rockwellas užfiksuodavo juos natūraliose situacijose. Nuo veido išraiškos iki kūno kalbos – čia viskas subtilu ir pasakoja kažkokią istoriją.

Populairusis iliustratorius, norėdamas išgauti realistinius piešinius, turėjo gerokai padirbėti – per daugiau nei 4 dešimtmečius jo kolekcijoje susikaupė virš 20000 nuotraukų.

Dabar, praėjus beveik 34 metams po N. Rockwello mirties, surengta šių darbų paroda. Joje eksponuojamos įvairių fotografų, padėjusių įgyvendinti Normano idėjas, darbai: Thomo Eakinso, Edgaro Degaso, Davido Hosckney ir daugelio kitų.

Įdomu tai, jog iliustratorius niekada nepiknaudžiaudavo tik aklu nuotraukų kopijavimu, o dažniausiai savo piešinius sukurdavo sudėdamas kelias į krūvą, keisdamas arba panaudodams tam tikras detales.

„Normanas Rockwellas buvo natūralių istorijų pasakotojas, turėjęs neklystančią akį detalėms“, –  parodos atidarymo metu kalbėjo vienas iš jos organizatorių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top