Aktualios muzikos gidas (18): The Rollling Stones, Kanye West, Golden Parazyth ir kt.

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje - „The Rolling Stones“
Nuotr. gigwise.com

Derlinga savaitė. Jackas White'as, Lana Del Rey, „Cloud Nothings“ ir nemažai kitų į šio sekmadienio septynetuką netgi netilpo.

The Rolling Stones – Doom and Gloom
 
Jie grįžo. Liepą atšventę grupės 50-metį kultiniai britų rokeriai „The Rolling Stones“ šią savaitę pristatė naują kūrinį „Doom and Gloom“. Lapkritį turėsime visą albumą.

Iš sugrįžimo singlo aišku viena: „The Rolling Stones“ dar tikrai ne laikas į pensiją. Daina neskamba šviežiai, tačiau tokiai grupei, kaip jie, jokių inovacijų ir nereikia. Tiesiog geras rokenrolas:



 
Kanye West – White Dresses
 
Vienas ryškiausių post-mileniumo reperių kolabaravosi su vienu ryškiausiųjų iš pre-mileniumo. Kanye Westo atlikimas, „Wu-Tang Clan“ lyderio RZA prodiusavimas. Bendro darbo rezultatas – prieš pora dienų pristatyta daina „White Dresses“. Tai viena iš būsimo filmo apie kung fu, pavadinto „The Man With The Iron Fists“, garso takelio dalių:


 
 
Golden Parazyth – Since I Met You
 
„Golden Parazyth“ vėl dėmesio centre. Dar šio pavasario pabaigoje Giedrius ir Aurimas pristatė jau ketvirtąjį albumą „Long Way Home“, apie kurį pasakojo ir mums. Prabėgo vasara, ir auksinis parazitas skelbia jau apie būsimą albumą. Šįkart – EP, nostalgišku pavadinimu „98 Windows“. Pirmasis šio keturių dainų įrašo kūrinys „Since I Met You“ pasirodė prieš kelias dienas. Vasarą gausiai „Golden Parazyth“ koncertuose besilankiusiesiems ši daina jau pažįstama. Dabar atėjo laikas radijui. Pristatome dainos radio edit versiją:



 
mmpsuf – Tracks
 
Eglės Sirvydytės ir Aivaro Ruzgo eksperimentinis duetas „mmpsuf“ niekada negrojo lengvos muzikos, bet naujausias jų kūrinys „Tracks“ yra dar tolesnis žingsnis nuo bet kokių tradicinės dainos kanonų. Šį savaitgalį pristatytas kūrinys tęsia ankstesnių dviejų dueto albumų „Expeditors“ ir „Retina“ kryptį ir leidžia tikėtis, jog žingsnis po žingsnio, užgims ir trečiasis.


 
Stereophonics – Violins and Tambourines
 
Velso roko hitų kepėjai sugrįžo po ilgos pertraukos ir atrodo surimtėję. „Violins and Tambourines“ yra dramatiška daina, nuvilsianti tuos, kurie laukė antrosios „Dakotos“. Tačiau grupės fanų laukia kitas siurprizas: dainos klipas, kurį režisavo pats „Stereophonics“ vokalistas Kely Jonesas:


 
Sharon Van Etten – Magic Chords
 
Šiemet pasaulio pagaliau atrasta niujorkietė, indie-folko kūrėja Sharon Van Etten išleido naują singlą iš vasarį pasirodžiusio albumo „Tramp“. „Magic Chords“ pritariančio vokalo partiją atlieka „Beirut“ vokalistas Zachas Condonas.

Atsakymas visiems, klausiantiems ar tarp klipe matomų nuogų kūnų guli ir Zachas: deja, ne.


 
Edward Sharpe and the Magnetic Zeros – Child
 
Pamenate „Home“? Kaliforniečiai XXI a. hipiai „Edward Sharpe & The Magnetic Zeros“ turi ir daugiau puikių dainų, tik kad jas mažai kas yra girdėję. Viena tokių, pasirodė savaitės pradžioje. Jūsų dėmesiui, „Child“:
 


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

aktualios muzikos gidas, Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, golden parazyth, Kanye West, mmpsuf, Sharon Van Etten, stereophonics, the rolling stones

Naujausi komentarai
-
2012-10-27, 22:47
The Rolling Stones
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai