Now Reading
Naują EP’ą išleidę „Golden Parazyth“: „Gyvename amžiuje, kuriame muzika tampa visiškai nemokama“ (interviu)

Naują EP’ą išleidę „Golden Parazyth“: „Gyvename amžiuje, kuriame muzika tampa visiškai nemokama“ (interviu)

Naują EP'ą išleidę „Golden Parazyth“: „Gyvename amžiuje

Karolis Vyšniauskas
Nuotr. Facebook

Laiko skaitytojams antrą kartą pristatyti „Golden Parazyth“ nereikia – tą darėme dar liepos pradžioje, kalbėdamiesi apie trečiąjį dueto albumą „Long Way Home“Tada „Golden Parazyth“ buvo įvardyti kaip vieni darbščiausių Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjų. Pelnytai.

Nepraėjo nė pusmetis ir turime visiškai šviežią, rudeniškai ramų ir lengvą skaitmeninį EP pavadinimu „98 Windows“.

Jei jo dar negirdėjote, be jokių apribojimų galite tai padaryti ir dainas parsisiųsti čia pat:


Grupės bandcamp’e dainas galima ir nusipirkti – pinigai nukeliaus tiesiai į „Golden Parazyth“ sąskaitą ir bus panaudoti geriems tikslams.
 
„98 Windows“ kelia daugiau klausimų, nei tik kodėl jis taip pavadintas. Į visus juos atsako „Golden Parazyth“ balsas Giedrius Širka:
 
Dar pavasario pabaigoje kalbėjomės apie trečiąjį GP albumą „Long Way Home“. Dabar jau turite naują EP. Lietuvoje sunku rasti kitą grupę, taip produktyviai dirbančią. Kaip jums tai pavyksta?

Na, Lietuvoje daug atlikejų, kurie nuolat išleidžia kūrinių, remiksų ir t.t. Savo ruožtu mes įpratome leisti didesnius ar mažesnius albumus. Kai jau jaučiame, kad muzika subrendo klausytojui, stengiamės ją išleisti į dienos šviesą.
 
Šitas EP gavosi labai jaukus ir tinkantis šiam metų sezonui, todėl tik bum, per pusantro mėnesio sudėjome viską ir gavosi „98 Windows“ (šypsosi).
 
Labai dėkojame fox créateur, kurie nupiešė albumo viršelį ir visiems kitiems, kurie mintimis ar veiksmais prisidėjo prie albumo!
 
Po „Long Way Home“ išleidimo minėjai, kad tas albumas yra atsisveikinimas su tam tikru „Golden Parazyth“ etapu. Reikėtų suprasti, kad „98 Windows“ yra naujo etapo pradžia. Koks tai etapas? Kas pasikeitė?

Viskas keičiasi, įgauna naujas formas ir pavidalus. Imamės naujų kūrybos priemonių, naujų ieškojimų. „98 Windows“ – ieškojimų kelio pradžia. Mes su K@ jau esame sukaupę nemažą patirtį muzikuodami kartu ir norim toliau tobulėti. Manau tai ir yra pagrindinis būsimo mūsų etapo uždavinys – nenustoti tobulėti kartu.

 
Pirmoji EP’o daina „Downtown Game“ įrašyta kartu su „Jazzyvile“. Pristatyk šią atlikėją. Kokia jūsų bendradarbiavimo istorija?

Ji yra labai gera mano draugė ir kolegė. Praeityje esame kartu parašę kelis kūrinius, norėjosi pratęsti tradiciją.

„Jazzyvile“ yra profesionali dainininkė ir turi nuostabų balsą. Ji dirbo su daug gyvai grojančių džiazo muzikantų, išbandė diksilendą, retro ir daug kitų stilių. Jau kelis metus koncertuoja su prodiuseriu Andy Lau, o šiuo metu dainuoja projekte ZAAK. Tikrai verta dėmesio atlikeja, mums garbė padainuoti kartu.

 
Daina „Since I Met You“ yra pažymėta kaip „radio edit“. Ar radijo stotys ją priėmė? Jei taip, kur ją galima išgirsti?

Tai tiesiog trumpesnė nei koncertuose skambanti dainos versija. „LRT Opus“ pradės ją groti nuo kitos savaitės. Tikimės, tai padarys ir kitos radijo stotys.
 
Albumą taip pavadinote, nes vis dar dirbate su „Windows 98“?

Spontaniškai gimęs pavadinimas palieka daug neatsakytų klausimų. Tai labai sveikintina ir mums patinka (šypsosi). Bet esmė ne operacinė sistema, o langas, ir tai, ką tu pro jį matai.

Ir tai, kad kiekviename lange gali pamatyti panašų į save.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 
Paskutinę EP’o dainą pavadinote R.I.P. ROH. Ar tai reiškia, kad „Regatta of Happiness“ ištiko „Lapės“ likimas ir jos nebegrosite? Publikai tai nepatiks.

Buvo toks virėjas. Jis virdamas sriubą į ją berdavo baziliką – tai labai patiko restorano lankytojams. Tada jis pagalvojo, kad pradės berti dar daugiau baziliko ir taip susilauks dar daugiau pietaujančių klientų liaupsių. Vieną dieną jis į sriubą įdėjo tiek baziliko, kad jo bosas jį atleido. Ačiū. O restorane neliko nė vieno lankytojo. Ačiū.
 
98 Windows“ leidžiate parsisiųsti nemokamai, bet norintieji gali ir sumokėti už dainas tiek, kiek nori ir gali. Ar jau atsirado tokių, kurie susimokėjo?

Dar neturime duomenų apie tai, bet, manau, svarbiausia, kad žmonės siunčiasi ir domisi. Nes gyvename tokiame amžiuje, kuriame muzika tampa visiškai nemokama.
 
Kas toliau?

Kraustymasis į naują studiją, darbai su teatro projektu „The System“, kūryba būsimoje studijoje ir tolimesnis gyvenimas su muzika, nes kitaip jau nebebus.
 

Golden Parazyth @ Facebook
Golden Parazyth @ SoundCloud

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top