Now Reading
Didysis rudens-žiemos mados tendencijų šešetas (foto)

Didysis rudens-žiemos mados tendencijų šešetas (foto)

Didysis rudens-žiemos mados tendencijų šešetas (foto)

Ieva Varkojytė
Nuotr. Style.com

Orai vis labiau šąla, jau sulaukėme pirmojo sniego. Norisi jaustis ne tik šiltai bei patogiai, tačiau ir stilingai? Galvojate, ką vertėtų įsigyti šį šaltąjį sezoną? Apžvelkime, kokie akcentai bus madingiausi moterims šį rudenį bei žiemą.

Laisvi ir jaukūs siluetai

Itin laisvo silueto švarkai bei paltai – viena dominuojančių šio sezono tendencijų. Dizainerių kolekcijose vyrauja siluetai su minimaliu detalių, papuošimų kiekiu – viskas kuriama įdomiais kirpimais, konstravimu, dominuoja aiškios geometrinės formos. Itin svarbi detalė – užapvalinta ir nuleista pečių linija bei gan plačios rankovės. Taigi, jei šį rudenį ar žiemą nusprendėte įsigyti naują paltą, kreipkite žvilgsnį į plačius, masyvius bei laisvus ar kokono formos puspalčius. Taip pat neprašausite pasirinkusi šį sezoną vis dar madingą vyriško kirpimo paltą su masyviais atlapais ar įspūdinga kailine apykakle.

Šį sezoną dominuos oda

Praėjusią žiemą dizaineriai tiesiog kraustėsi iš proto dėl kailio bei ryškių spalvų– ant podiumo buvo galima išvysti modelius, vilkinčius sodriai žalios, smaragdo raudonumo ar net oranžinės spalvos kailinius. Šį šaltąjį sezoną kailis labiau naudojamas tik kaip akcentas – įspūdingoms ir puošnioms apykaklėms, rankovių dekoravimui. Rudens bei žiemos pristatymuose vyrauja oda – pradedant drabužių detalėmis ir baigiant juodos, itin kokybiškos odos paltais ar net suknelėmis.

Rėksmingai ryškios spalvos užleidžia spalvą ramesnėms

Itin ryškios spalvos, karaliavusios net keletą sezonų, ima užleisti savo vietą ramesnėms. Rudens ir žiemos kolekcijų pristatymuose daugiau žiemai taip įprastų natūralių, šiaurietiškos gamtos spalvų – juodos, rudos, mėlynos bei pilkos. Taip pat šį sezoną labai madingos pastelinės spalvos – persikinė, gelsva, mėtinė, švelniai violetinė…

Juoda, balta bei raudona

Šį rudens bei žiemos sezoną juoda ir baltos spalvos bei jų derinys – vienas dažniausių ir populiariausių. Taip pat tikrą aukso amžių išgyvena raudona – madinga tiek intensyvi, šiltų tonų raudona, tiek tamsesnė – burgundiško vyno spalva.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Peplum siluetas

Peplum siluetas buvo itin madingas ketvirtajame, vėliau aštuntajame dešimtmetyje. Galiausiai, ši mada vėl atgimė šį pavasarį bei bus itin madinga ir šiuo šaltuoju sezonu. Peplum palaidinę ar švarkelį drąsiai derinkite tiek prie sijono, tiek prie kelnių.

Vintažo vėjai – moteriškumas, trapumas ir spindesys

Šio šaltojo sezono kolekcijų pristatymuose netrūko klasikos ir praėjusių dešimtmečių mados vėjų – išryškintas ir dirželiu suveržtas liemuo, pūsti pečiai, ažūriniai, perregimi, gėlėti ar žėrintys audiniai, kruopščiai siuvinėti aukso siūlais bei karoliukais. Šio sezono siluetai taip pat be galo moteriški ir išryškinantys trapią dailiosios lyties figūrą.


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top