Now Reading
Aktualios muzikos gidas (21): Alt-J, Vampire Weekend, Ben Howard ir kt.

Aktualios muzikos gidas (21): Alt-J, Vampire Weekend, Ben Howard ir kt.

Aktualios muzikos gidas (21): Alt-J

Karolis Vyšniauskas
Nuotr. Alt-J

Pirmasis gidas, kuriame – nė vienos Lietuvoje sukurtos dainos. Aleknos naujo singlo įtraukti nesinorėjo, nes jūs jį jau girdėjote, o kitą savaitę pasirodysiančiame naujame „Laikas.lt“ žurnalo numeryje rasite ir interviu su šiuo atlikėju. Daugiau ryškių lietuviškų dainų debiutų šią savaitę nepavyko užfiksuoti. Informuokite komentaruose, jei ką nors praleidome, o dabar – 7 tarptautinės rinkos kūriniai.

Alt-J – Breezeblocks
 
Aplenkę tokius vardus kaip „The Maccabees“, „Plan B“ ar Jessie Ware, prestižinį Jungtinės Karalystės muzikos apdovanojimą „Mercury“ gavo debutantai iš Lydso „∆“ arba „Alt-J“. Muzikantų ir kritikų skiriamas prizas ir 20 tūkst. svarų sterlingų grupei atiteko už gegužę išleistą albumą „An Awesome Wave“.
 
Per 20 metų „Mercury“ prizu buvo apdovanoti „Portishead“, „Pulp“, „Franz Ferdinand“, „Arctic Monkeys“, „the xx“ ir daug kitų sėkmingų britų grupių. Daugeliui jų būtent „Mercury“ buvo tramplinas ateities karjerai. „Alt-J“ dabar turi visus šansus tapti nemažesne sėkmės istorija.
 
Susipažinti su grupe – populiariausias jų kūrinys „Breezeblocks“:

Vampire Weekend – Unbelievers
 
Paskutinę spalio dieną, dėvėdami Halloweeno kaukes, niujorkiečiai „Vampire Weekend“ pristatė naują kūrinį „Unbelievers“. Premjera įvyko JAV televizijos laidoje „Jimmy Kimmel Live!“. Dainą išgirsti ir pamatyti galite čia pat.
 
Kol kas naujausias „Vampire Weekend“ albumas „Contra“ buvo išleistas 2010 m.


 
Ben Howard – Esmeralda
 
Pernai puikiai debiutavęs britų folko dainininkas Benas Howardas taip pat buvo stiprus pretendentas į „Mercury“ apdovanojimą. Šįkart nepavyko, bet gerų žinių Howardo klausytojai visgi gavo: praėjusią savaitę dainininkas išleido EP „Burgh Island“ kuriame – keturios naujos dainos. Įtraukiame pirmąją jų: „Esmeralda“:


 
 
Soundgarden – Non-State Actor
 
Prieš pora metų atnaujinę muzikinę veiklą viena žinomiausių grunge’o grupių „Soundgarden“ jau turi ir sugrįžimo albumą. „King Animal“ pavadintas įrašas bus išleistas lapkričio 13-ąją, bet pora jo kūrinių paragauti galima jau dabar. Spalio 31-ąją pasirodęs „Non-State Actor“ – vienas jų:


 
Feist – Graveyard
 
Šią vasarą Taline viešėjusi ir puikų koncertą surengusi kanadiečių dainininkė Feist turi naują vaizdo klipą. Jis – netradicinis ir nebūtinai patiksiantis, kaip ir pati Feist, tačiau sumanymas naujam gyvenimui prikelti turbūt gražiausią jos praėjusių metų albumo „Metals“ dainą – labai vykęs.
 

 

Ben Gibbard – Teardrop Windows
 
Vienos ryškiausių mūsų laikų indie grupių „Death Cab for Cutie“ vokalistas Benjaminas Gibbardas žengia solo. Spalio viduryje jis išleido debiutinį albumą „Former Lives“, o prieš tris dienas pristatė ir singlą „Teardrop Windows“. Jos klipas – vienas įdomiausių šiemet. Jame Benas bando būti blogu vaikinu, bet jis per daug geras, kad jam tai pavyktų. Saviironiškas ir mielas muzikos ir vaizdo derinys:
Upon This Dawning – Call Me Maybe
 
Dėl viso pikto, prisitildykite kolonėles. Italijos hardcore grupė „Upon This Dawning“ nusprendė pajuokauti ir įrašė šią vasarą visur kur tik įmanoma skambėjusios saldžios Carly Rae Japsen dainos „Call Me Maybe“ koverį:


 
Ši dainos versija įtraukta į poryt pasirodysiantį jau penktąjį „Punk Goes Pop“ rinkinį, kuriame pankroko ir jiems artimų žanrų grupės perdainuoja pop dainas. Ten rasite alternatyvias „Gotye“ – „Somebody That I Used to Know“, Rihannos „We Found Love“ ir dar dešimties dainų versijas.


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.


Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top