Now Reading
Spalvingi „Mados infekcijos“ atgarsiai: mada ant podiumo ir ŠMC koridoriuose (foto)

Spalvingi „Mados infekcijos“ atgarsiai: mada ant podiumo ir ŠMC koridoriuose (foto)

Spalvingi „Mados infekcijos“ atgarsiai: mada ant podiumo ir ŠMC koridoriuose (foto)

Eglė Kirliauskaitė
Nuotraukos Ievos Varkojytės

Savaitgalį sostinės Šiuolaikiniame meno centre būriavosi vieni už kitus stilingesni, madingesni, ryškesni ir visokie kitokie „-esni“ mados gerbėjai – čia vyko tradicinis renginys „Mados infekcija“, kurios metu pristatyta net 14 Lietuvos ir užsienio dizainerių kolekcijų.

Du kartus per metus vykstanti mados fiesta kaip visuomet sulaukė didžiulio visuomenės dėmesio: visi bilietai buvo išgraibstyti dar gerokai prieš renginio dieną, savo atstovus delegavo daugelis žiniasklaidos priemonių, o fotografai vos spėjo fiksuoti ne tik kolekcijų modelius, išsipuošusius stileivas, bet ir įžymius veidus. Nepiktai ironizuojant galima konstatuoti, jog tikrosios mados kovos vyko ne ant podiumo, o ŠMC koridoriuose: „ mados infekuotieji“ čia susirinko ne tik dėl naujų kolekcijų, bet, kaip byloja senas posakis, „save parodyti ir kitus į pažiūrėti“. Ir tai tikrai nėra blogai – smagu, kad mados renginys turi savo veidą ir, tik išvydęs jo lankytojus, jau gali nuotuokti apie renginio koncepsiją.

Reikia nepamiršti, jog ši „Mados infekcija“ žiūrovų nenuvylė ir suteikė galimybę paganyti akis į labai įvairias, skirtingas kolekcijas. Pirmąją dieną savo kūrybą pristatė Eglė Žiemytė/D.EFECT, Laura Dailidėnienė, Michael Sontag (Vokietija), Martinez Lierah (Prancūzija), Kristina Vikoren (Vokietija), Ieva Daugirdaitė ir rusas BessARION.  Antroji diena, subjektyvia nuomone, buvo kiek įspūdingesnė: žiūrovai išvydo Sandros Straukaitės, Asger Juel Larsen (Danija), Mildos Čergelytės MIMI.C, GROSSER HEINRICH (Vokietija), Linos Gudanavičiūtės, Aušros Urbanavičiūtės ir Dianos Kuzmickaitės kolekcijas, o visą įvairialypį mados renginį užbaigė spalvingos Dovilės Gudačiauskaitės kūrybos pristatymas. Turbūt madą geriau išvysti nei apie ją kalbėti, todėl jūsų dėmesiui – spalvingi „Mados infekcijos“ atgarsiai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top