Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas. Kai netikėtai užklumpa svečiai – 3 skanūs ir greiti užkandžiai

Sekmadieninis Jurgos receptas. Kai netikėtai užklumpa svečiai – 3 skanūs ir greiti užkandžiai

Sekmadieninis Jurgos receptas. Kai netikėtai užklumpa svečiai – 3 skanūs ir greiti užkandžiai

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Taigi, pristatome septintąjį Jurgos blyną, o tiksliau – tris skanius ir greitus užkandžius.

  Varškės ir graikinių riešutų užtepėlė:


Sudėtis:
•    1 pakelis varškės
•    60 g. Naturalaus jogurto (apie 3 v.š.)
•    10 juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
•    sauja susmulkintų graikinių riešutų
•    druskos, pipirų, kalendros
Gaminimo eiga:
varškę, jogurtą, alyvuoges ir priesknius sudėkite į dubenėlį ir sutrinkite blenderiu iki veintisos masės. Suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite ir leiskite pastovėti šaldytuve bent 15 min. Skanu su šviežiu prancūzišku batonu.
 

 Tuno užtepėlė:


Sudėtis:
•    1 indelis tuno aliejuje (185 g.)
•    3 virti kiaušiniai
•    sauja alyvuogių
•    1 v.š baltojo vyno acto
•    50 g. baltojo vyno
•    mairūnas, čiobrelis, kalendra
Gaminimo eiga:
Tuną, virtus kiašinius, actą, vyną ir prieskones žoleles sudėkite į dubenėlį ir sutrinkite     blenderiu. Leiskite pastovėti šaldytuve bent 15 min. Skanu su duonos lazdelėmis, bulvių traškučiais.


Marinuotos juodosios alyvuogės:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sudėtis:
•    indelis juodųjų alyvuogių (280 g.)
•    3 skiltelės česnako
•    50 ml. aliejaus
•    1 v.š. Raudonojo vyno acto
•    mairūnas, raudonėlis, bazilikas, čiobreliai, rozmarinas
Gaminimo eiga:
alieju, actą, kapotą česnaką ir prieskonines žoleles sumaišykite. Šiuo padažu užpilkite alyvuoges ir leiskite pastovėti bent 1 valandą šaldytuve, kad įsigertų skonis.

Skanaus ir gražių vakarų su draugais!
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top