Now Reading
Aktualios muzikos gidas (22): Foals, Postiljonen, Coldplay ir kt.

Aktualios muzikos gidas (22): Foals, Postiljonen, Coldplay ir kt.

Aktualios muzikos gidas (22): Foals

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – Foals

Nuo tradicinių JAV ir Jungtinės Karalystės iki pirmą kartą į gidą įtraukiamų Švedijos iki Japonijos – tokia yra šios savaitės grojaraščio geografija. Vis dėlto, kaip ir dažniausiai pradedame nuo aktyviausių, o galbūt viso labo ryškiausių matomų britų.

Foals – Inhaler
 
Gaila, kad pasaulio pabaiga suplanuota anksčiau, nei pasirodys naujas oksfordiečių „Foals“ albumas. Jo išleidimo data numatyta tik kitų metų vasarį. Na, bent jau turime naują singlą „Inhaler“. Jis netikėtai sunkus ir ne-elektroninis, lyginant su viskuo, ką „Foals“ kūrė anksčiau. Ar tai žingsnis atgal? Jokiu būdu:


 
Postiljonen – How Will I Know / All That We Had Is Lost
 
Apie šią švedų svajonių-pop trio Lietuva sužinojo po to, kai spalį jie surengė simpatijų sulaukusį koncertą Kaune vykusiame festivalyje „Insanitus“. Prieš keturias dienas „Postiljonen“ išleido naują dainą „How Will I Know / All That We Had Is Lost“. Klausome, grįžtame mintimis į Kauną ir slapta tikimės, kad grupė netaps pernelyg didelė, kad pas mus nesugrįžtų:
 

 
 
Coldplay – Paradise (live 2012 from Paris)
 
Lietuvos „Coldplay“ dar niekada neaplankė ir vargu ar tai padarys artimiausiu metu. Tačiau vietiniams jų fanams džiugių žinių vis tiek yra. Antradienio vakarą beveik 60-ies šalių kino teatruose bus parodytas filmas „Coldplay Live 2012“. Jame – grupės koncertiniai numeriai ir užkulisiniai nuotykiai, filmuoti turo „Mylo Xyloto“ metu Paryžiuje, Monrealyje ir didžiausiame Europoje muzikos festivalyje britų „Glastonbury“.

Lietuvoje filmas bus rodomas „Forum Cinemas Akropolis“, dviejose salėse vienu metu. Bilietų dar yra.

Paragavimui – į filmą įtrauktas „Coldplay“ pasirodymas Paryžiuje, atliekant dainą „Paradise“:


 

Mariah Carey – Bring It on Home
 
Šią savaitę įvykusiuose JAV prezidento rinkimuose Barackas Obama gavo amerikiečių pasitikėjimą dar ketveriems metams. Tarp jo gerbėjų – būrys muzikantų, pradedant Lady Gaga ir Katy Perry, baigiant Bobu Dylanu ir „The National“. Už Obamą balsavo ir vieną gražiausių balsų JAV populiariojoje muzikoje turinti Mariah Carey. Iškart po prezidento pergalės ji išleido jam dedikuotą dainą „Bring In on Home“:

 

Lana del Rey – Bel Air
 
Lana del Rey turbūt yra dažniausiai gide pristatoma atlikėja. Nereikėtų stebėtis – visgi šie metai jai yra sėkmės istorija. Ir, visų svarbiausia, nepaisant daugybės pašaipų, memų ir nesėkmingų koncertinių pasirodymų, Lana yra išleidusi tikrai neblogų dainų. Nors tai – greičiau prodiuserių, o ne jos pačios nuopelnas, kūrinių vertė dėl to nemažėja.

Naujausias singlas „Bel Air“ – viena tamsiausių, ir liūdnai gražiausių atlikėjos dainų kol kas:

 
Mario Basanov – Like a Child (feat. Athena Radford)
 
„Silence“ šeimos narys, vienas žinomiausių Lietuvos prodiuserių Mario Basanov, šį mėnesį išleis debiutinį savo albumą „Journey“. Leidyba užsiims Londone įsikūrusi kompanija „Needwant“. Prieš keturias dienas pristatytas kūrinys „Like a Child“ savo vietą albume turės:

Mono – Legend: A Journey Through Iceland
 
Ilgiausia kada nors gide atsidūrusi daina. „Legend: A Journey Through Iceland“ – dvylikos minučių muzikinė kelionė po Islandiją. Kompozicijos autoriai, Tokijo post-roko grupė „Mono“ kitą savaitę viešės Lietuvoje (plačiau). Jų muzika yra ne kiekvieno ausiai, tačiau savo žanre, „Mono“ yra vieni autoritetingiausiųjų pasaulyje. Būsimas koncertas – reta galimybė išgirsti tokio lygio kolektyvą čia pat Vilniuje. Rekomenduojame nepraleisti:
 


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.


Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top