Kodėl mylimės to nenorėdami?

lsveikata.lt

Prancūzų psichoterapeutė Bridžit Martel atliko tyrimą, kurio metu aiškinosi, kodėl seksu užsiiminėjame ir nenorėdami.

Jeigu šeimoje ištikimybė buvo laikoma vertybe, sekas – netinkamas vaistas kaltės jausmui malšinti
 
Kad susitaikytume
 
Pasak psichoterapeutės, dažnai po barnių mes bijome, kad galime netekti partnerio. Ir šis baimės jausmas veikia kaip stimuliatorius. Susitaikyti lovoje mums atrodo geras būdas. Jeigu toks seksas – retas, nieko baisaus. Tačiau jeigu pora kiekvieną ginčą glaisto seksu, tačiau nebando pasikalbėti ir išsiaiškinti, kas ne taip, tokia agresijos išraiška gali tapti savotišku dopingu.
 
Kad suteiktume malonumo partneriui
 
Nieko blogo, jeigu seksas naudojamas kaip priemonė suteikti partneriui malonumo. Tačiau jeigu tai tampa pagrindiniu sekso motyvu, tuomet tai greičiau aukojimasis kitam. Tokiu atveju ne apie malonumą, o greičiau apie kančią reikia kalbėti. Pasak psichoterapeutės, dovanoti malonumą partneriui reikia ir galima tik tuomet, kai tai yra malonu tau pačiam.
 
Kad išpirktume neištikimybės kaltę
 
Jei porą sukrečia neištikimybė, seksu bandoma tarsi patvirtinti, kad nieko blogo nenutiko, kad gyvenimas tęsiasi, kad viskas bus kaip seniau. O kartu neištikimasis partneris nori įrodyti sau, kad taip nutiko „ne iš tikrųjų“, kad jis vis dar geidžia savo partnerio. Tačiau psichoterapeutė tvirtina, kad jeigu šeimoje ištikimybė buvo svarbi, sekas – netinkamas vaistas kaltės jausmui malšinti.
 
Kad išlaikytume partnerį

Dažniau taip elgiasi moterys. Ech, kad tai būtų taip paprasta. Pastudijavai kamasutrą – ir partneris mažinai tavo. Deja, seksualinių santykių kokybę lemia geismas. Neverta atsiduoti, kad tik išlaikyti vyrą. Juk taip galima ir save prarasti.
 
Kad atsipalaiduotume
 
Seksas padeda atsipalaiduoti. Orgazmo metu išsiskiriantys laimės hormonai garantuoja malonumų jūrą. problemų gali kilti tuomet, jei partneris pajus, kad yra naudojamas kaip įrankis.


intymios naujienos, meile, santykiai, seksas

Naujausi komentarai
Violeta
2012-11-13, 13:06
.. ir partneris mažinai tavo :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai