Now Reading
Nesibaigiantis Chris Magerl koncertas (foto, video)

Nesibaigiantis Chris Magerl koncertas (foto, video)

Nesibaigiantis Chris Magerl koncertas (foto

22 val. atlikėjas pasakė: „Žinau, kad pas jus nuo 22 val. nebegalima triukšmauti dėl to sugrosiu paskutinę dainą“. Paskutinę dainą jis sugrojo 23 val., publikai norėjosi dar.

Ketvirtą kartą Lietuvoje

Chris Magerl — dainininkas ir dainų kūrėjas iš Austrijos, kadaise (1999—2002) grojęs hardcore grupėje „Sick of Silence“, o vėliau pradėjęs muzikuoti solo, kaip jis rašo savo MySpace puslapyje, „tik gitara ir balsas, pasakojantis istoriją“. Trečiadienį (liepos 28 d.) jis kartu su padedančiu draugu multiinstrumentalistu surengė koncertą Vilniaus klube „Artistai“.

Savo karjeros metu Chris Magerl Lietuvoje lankėsi jau ketvirtajį kartą. Kaip po koncerto prisipažino atlikėjas, šis kartas buvo pats geriausias. Išties — publika, iš pradžių buvusi drovi, koncertui įsibėgėjant vis labiau palaikė muzikantus ir nepaleido jų nuo scenos netgi tada, kai visa paruošta programa, tarp kurios buvo tokios dainos kaip „Rooftops“ ar „Old Man“ jau buvo atlikta. „I don‘t have any idea what to play“, — pasakė muzikantas ir pradėjo gelbėtis koveriais. Jų nuskambėjo išties nemažai, labiausiai įsiminę — Michael Andrews ir Gary Jules (arba ieškant dar gilesnių ištakų — grupės „Tears for Fears“ kūrinys) „Mad World“, sugrotas net du kartus, taip pat Radiohead „Karma Police“, MGMT — „Time to Pretend“, Nirvana „Smells Like Teen Spirit“ (Chriso balso tembras vietomis bene identiškas Kurto Cobaino balsui!).

Koncerto kaina — 0 Lt

Koncertas buvo nemokamas ir turėjo visus su tuo susijusius privalumus ir trūkumus. Pagrindinis privalumas — daug žmonių. Atėjus 20:30 val. (koncertas turėjo prasidėti 20 val., bet valandą vėlavo) „Artistų“ kiemelyje buvo likęs tik vienas laisvas stalelis. Minusas — ne visi žmonės į barą atėjo pasiklausyti muzikos. Dalies jų santykį su koncertu gerai atspindėjo vienos merginos, sėdėjusios prie gretimo staliuko, replika: „o kas čia tokie gros?“, — pasakė ji, Chrisui pradėjus pasirodymą. Tiesa, koncertui persiritus į antrąją pusę, ta pati klausytoja jau plojo į taktą, kartu su likusiais žiūrovais.

Chris Magerl įrodė, kad net ir būnant mažai žinomam ir grojant visų pirma savo kūrybos dainas, galima priversti publiką įsijausti, net jei dalis jų atėjo į koncertą gerai nežinodami, kas ir kokią muziką gros. To paslaptis — betarpiškas bendravimas su publika (Chris pristatė beveik kiekvieną atliktą dainą) ir elementarus, įsijautimas į muziką, kurio šiam atlikėjui, aktyviai grojančiam jau daugiau nei dešimtmetį, netrūksta.

Po koncerto, Chris Magerl kalbėjo su Laikas.lt:

— Kaip apibūdintum šio vakaro pasirodymą?

Jis buvo fantastiškas. Tikėjaus, kad tai, ką mes grosime, geriausiu atveju patiks daliai žmonių. Žinojau, kad grosime vietoje, kur žmonės ateina pavalgyti, pasikalbėti, o ne klausytis muzikos. Dėl to tai, kaip šiltai mus priėmė — nepakartojama.

— Ar jauti skirtumą tarp nemokamų koncertų, ir tų, į kuriuos žmonėms reikia pirktis biletą?

Kartais yra skirtumas, bet nežinau, ar tai, kad koncertas yra nemokamas yra geriau ar blogiau. Yra tekę groti koncertuose, kai žmonėms nereikėdavo pirkti bilietų, ir tie koncertai būdavo puikūs. Lygiai taip yra pasitaikę atvejų, kai grojau žmonėms, kurie mokėjo už koncertą, bet jiems groti buvo nuobodu, nes jie vis tiek nekreipdavo dėmesio į muziką. Viskas priklauso ne nuo koncerto kainos, o nuo į jį susirinkusių žmonių.

— Ir kaip galėtum apibūdinti Lietuvos publiką? Ar jiems rūpi muzika?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Taip, labai. Visus keturis kartus, kiek yra tekę groti Lietuvoje, mane žavėjo vietinė publika. Ir šįvakar ji buvo pati geriausia.

— Šis koncertas yra tavo koncertinio turo dalis. Kur jau spėjai sugroti ir kokie koncertai dar laukia?

Šis turas nedidelis, jo metu be Lietuvos jau grojau Rusijoje, dar laukia koncertas Latvijoje, poryt.

— Kodėl pasirinkai šias šalis t. y. rytų Europą?

Žmonės čia yra atviresni muzikai, lyginant su, pvz., Vokietija ar Austrija. Bent jau toks mano asmeninis įspūdis. Žinoma, groti namuose ir kaimyninėse šalyse taip pat yra gera, bet psirodant čia apima kitoks jausmas. Sunku paaiškinti, tačiau šiose šalyse žmonės labiau įsitraukia į muziką — jie šypsosi, jie dainuoja kartu, net jei nežino žodžių. Dėl to man čia groti tikrai patinka.

— …dainuoja kartu, arba pradeda demonstratyviai šokti, kaip ta mergina, kuri atrodė, kaip specialiai jūsų atsivežta grupės šokėja (žr. nuotraukas).

Taip, yra grupių, kurios turi savo šokėjus, bet mes tikrai ne. Tačiau ta šokanti mergina tikrai maloniai nustebino, aš pats žiūrėjau ir džiaugiausi, kad žiūrovams yra ne tik ką paklausyti, bet ir į ką pažiūrėti.

Karolis Vyšniauskas

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top