Santykių raizgyklė: 10 požymių, jog laikas skirtis

Laikas.lt
Pagal Askman.com

Visuose santykiuose būna gerų ir blogų dienų. Kartais mes norime veikti viena, o antroji pusė visai ką kita, kartais kažko tikimės, o partneriai mūsų norų visai ne iš blogos valios nesupranta. Maži nesusipratimai ir nesutapimai – natūrali poros santykių dalis. Visgi kai kurie rimtesni požymiai jau turėtų priversti pagalvoti, kad galbūt geriau vienas kito nebekankinti ir toliau laimingai eiti skirtingais keliais. Šis 10-ies punktų sąrašas padės suprasti, ar tikrai nešvaistote laiko santykiams be jokios šviesios ateities.

1. Kontakto trūkumas. Pradžioje tiesiog negalėdavote ištverti be daugybės skambučių ar žinučių savo partneriui. Dabar jau darosi sunku prisiversti parašyti sms (tai darote labiau iš pareigos), o skambantį telefoną dažnai norisi ignoruoti.

2. Nebėra jokių kalbų apie ateitį. Vienas smagiausių dalykų poros santykiuose – kalbėtis apie būsimas atostogas, svajoti apie ateities namus ar vaikus. Dabar nė vienas iš jūsų apie bendrus ateities planus net nenorite užsiminti.

3. Pastangų trūkumas. Turbūt prisimenate, kai santykių pradžioje tiesiog tryškote pasimatymų idėjomis, daug kalbėdavotės, mėgdavote vienas kitą stebinti mažomis dovanomis, stengėtis pradžiuginti. Dabar tingisi planuoti kokią nors įdomią veiklą kartu – mieliau drybsote priešais televizorių ir žiūrite filmą, kad tik nereikėtų per daug kalbėtis, bendrauti.

4. Kandžiai pykstatės. Nekalti ginčai, labiau panašūs į vaikų darželio pykčius – natūrali santykių dalis. Dabar tai labiau primena karo žaidimus, kuriuose abu stengiatės paliesti silpniausias vietas, esate skaudžiai kandūs vienas kitam.


5. Greitai įsiplieskiate barniui. Seniau partnerio pokštai jus prajuokindavo, dabar tai gali tapti barnio priežastimi. Jei nervina net mažos smulkmenos, nuolat esate „kovinėje parengtyje“, atsisveikinti reikėtų nedelsiant. Kitu atveju išsiskirsite kiek vėliau, bet kaip didžiausi priešai.

6. Viešai pykstatės. Pyktis ir taip nėra gerai, bet vienas kitą užgaulioti, rėkti viešumoje – požymis, kad santykiai tapo visiškai nevaldomi. Jeigu nebesvarbu, ar kas mato bei girdi jūsų konfliktą, tai signalizuoja apie pagarbos vienas kitam trūkumą.

7. Ilgitės nepriklausomybės. Seniau norėjote kiekvieną laisvą minutę praleisti drauge, o dabar... Dabar daug mieliau einate linksmintis su draugais ar draugėmis, o laiko leidimas su savo antrąja puse atrodo visai nepatrauklus ir nebūtinas.


8. Turite paslapčių. Visų sėkmingų santykių pagrindas yra pasitikėjimas. Tai yra dalijimasis asmeniniais dalykais, paslapčių neturėjimas, nepateikimas nemalonių siurprizų. Jeigu jaučiate, jog vienas kitu nepasitikite, santykiai tiesiog netenka prasmės.

9. Požiūrio pasikeitimas. Atsimenate, kai jos nosytė jums atrodė labai žavi? O gal jo nedidelis pilvukas buvo itin mielas? Dabar šie dalykai jums labiau primena paršelio kūno dalis, o ne žavesio objektą. Taip pat kaip ir kiek keistoka eisena ar skardus juokas. Be abejonės – tai nieko gero apie santykius nesako.

10. Nebesimylite. Žinoma, didžiulė aistra (tokia, kokia buvo santykių pradžioje) negali egzistuoti visą laiką. Visgi, jei lovos reikalai panašūs į seniai sudegusį ir likimo valiai paliktą laužą, o ne į tai mažiau, tai daugiau kibirkščiuojančią ugnį, skyrybos slepiasi jau už kito kampo.

meile, pora, požymiai, santykiai, skyrybos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai