Now Reading
Aktualios muzikos gidas (23): 7 koncertai, kurių praleisti nevalia

Aktualios muzikos gidas (23): 7 koncertai, kurių praleisti nevalia

Aktualios muzikos gidas (23): 7 koncertai

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – „Blur“ Hyde Parke, 2009 m.

Ši savaitė buvo neeilinė, toks bus ir gidas. Per paskutines septynias dienas sužinojome apie tiek gerų koncertų, kad užtektų pusmečiui. Bandome viską sumuoti ir aprašyti tuos įvykius, į kuriuos bilietus galima ramiai pirkti dabar pat, jei tik jie jau parduodami.

Blur @ Heineken Open’er 2013, Gdynia, liepos 3-6 d.
 
Didžiausias aplink Lietuvą vykstantis festivalis „Heineken Open’er“, turi gerą ir blogą naujieną. Bloga, kad pabrango bilietai. Jei pirksite po sausio 15-osios, 4-ių dienų bilietas su vieta palapinei kainuos 550 zlotų (454 Lt). Jei pirksite anksčiau, kaina bus tokia pat, kaip ir pernai: 450 zlotų (372 Lt).
 
Bet kokiu atveju, pinigai nenueis veltui. Kasmet itin stiprų line-up’ą suburiantis festivalis peršoko savo paties bambą ir paskelbė, kad kitais metais į Lenkijos šiaurę atvyks britų numylėtiniai, ikoninė britpopo grupė su muzikos vunderkindu Damonu Albarnu priešakyje „Blur“.


Lana Del Rey @ „Siemens“ arena, Vilnius, birželio 4 d.
 
O štai šito nesitikėjo niekas. Šiemet svaiginančiai iškilusi, gide dabar jau tikrai daugiausia kartų aprašyta Lana Del Rey atvyksta į Lietuvą! Kol kas pati atlikėja to dar neskelbia, bet koncertų organizatoriai šią žinią jau patvirtino vietos žiniasklaidai. Tai Lietuvos muzikos istorijoje precedento neturintis įvykis, turint omenyje, kokia populiari ir kartu kokia šviežia žvaigždutė Lana yra. Jau ankstyvas Lady Gagos vizitas buvo netikėtas, bet Lanos koncertas yra aukščiau visko.
 
Keista tai, kad tą patį vakarą Kaune vyks kitas, jau anksčiau paskelbtas didelio masto koncertas: į „Žalgirio“ arenos sceną žengs Ericas Claptonas su grupe.

Lana yra labai hip, bet kartu Lietuvoje dar palyginti mažai žinoma. Claptonas yra klasika.

Intriga nr. 1: kuris koncertas surinks daugiau žiūrovų?


Intriga nr. 2: ar Lana patobulins savo dainavimą iki kitų metų vasaros?..
 
Informacija apie bilietus turėtų pasirodyti kitą savaitę.

 

Ellie Goulding @ Loftas, Vilnius, balandžio 18 d.
 
To taip pat nesitikėjome, bet labai nudžiugome. Ellie Goulding – šiemet ne patį stipriausią antrąjį albumą išleidusi, bet vis dar viena puikiausių jaunų britų dainininkių. 2010 m. BBC ją pripažino geriausia naujoke prestižiniuose „Sound of…“ apdovanojimuose. Vėliau pasaulis apie ją kalbėjo kaip apie Skrillexo merginą. Dabar pora nebe kartu. Užuojauta Ellie, bet visada yra šviesioji pusė: pagaliau fokusas grįžo į jos saldžiai nepigų balsą ir žavų electro-popą, kuris gyvai skamba ne prasčiau nei įrašuose.
 
Bilietais bus pradėta prekiauti trečiadienį.

Patrick Wolf @ Palladium, Ryga, vasario 23 d.

 
Na taip, Patrickas neplaukia ant tokios bangos kaip Ellie ar Lana, bet tai nesumenkina puikios šio spalvingo britų menininko muzikos. Žinia, kad vasario 23-iąją Rygos koncertų salėje „Palladium“ (savotiškas „Lofto“ atitikmuo Latvijoje) jis surengs akustinį pasirodymą, buvo viena iš maloniausiųjų šią savaitę. Jei tikrai norite, paskubėkite, nes visos vietos – sėdimos, o tai reiškia, kad bilietų yra nedaug.
 
Bilietų kainos79-90 Lt. Pirkti.

Marina and the Diamonds @ Palladium, Ryga, vasario 6 d.

 
Kaip nepyksi ant Marinos, kai ji, kadaise ir „Laiko“ išgirta ir, „BBC Sound of…“ antrąją vietą užėmusi (pirmoji tais metais atiteko būtent Ellie Goulding) nuėjo Katy Perry keliu ir pradėjo kurti radiocentriškas dainas apie primadonas. Vis dėlto, ji vis dar turi tą indie-pop dainininkių aurą, kuri traukia jos klausyti, o galbūt ir nuvažiuoti į koncertą Rygoje.

Bilietų kainos93-102 Lt. Pirkti.
London Guns @ Loftas, Vilnius, lapkričio 23 d.
 
Pereikime prie artimiausios savaitės reikalų. „The Libertines“ ir „Babyshambles“ būgnininkai susivienijo, kad sukurtų šį būgnų-electro vakarėlį. Prie jų prisijungė penkios Lietuvos indie kompanijos. Laukia šokiai per naktį britiško rokenrolo ritmu. Daugiau informacijos – renginių gide.
 
Bilietai – už 21 Lt. Pirkti.

 

j.viewz @ Studio 9, Vilnius, lapkričio 24 d.
 
„Studio 9“ yra akivaizdžiai per maža erdvė tokiam vardui kaip Bruklino prodiuseris j.viewz. Nenuostabu, kad visi bilietai jau išparduoti, bet „Laikas.lt“ turi dvigubą kvietimą, kurį galima laimėti nesudėtingame konkurse. Paskubėkite, dalyvauti galima iki rytojaus vidurdienio.
 
Daugiau informacijos apie koncertą – renginių gide.


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.


Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top