Muzikiniai pusryčiai: „Kalėdų varpeliai“ – pavargusiems nuo kalėdinių dainų koverių

Laikas.lt
Nuotr. „Nieko rimto“

Žiemos vakarais, kai jau darosi per šalta ilgai stypsoti lauke, taip smagu susėsti su šeima, gerti arbatą, klausytis muzikos, kalbėtis, žaisti žaidimus ar tiesiog jaukiai leisti vakarus kartu. O prieš Kalėdas, rodos, net ir varpelių skambėjimą ir elnių traukiamas roges galima išgirsti. Dar negirdite? Tuomet paklausykite leidyklos „Nieko rimto“ kalėdinių giesmelių rinkinio „Kalėdų varpeliai“, kurį įrašė „Teatriukas“ kartu su savo draugais. Šioje kompaktinėje plokštelėje – įvairių šalių dainelės ir giesmelės, atliekamos lietuvių kalba. Šalia puikiai pažįstamų melodijų rasite ir mažiau girdėtų, o greta linksmų – ir šiek tiek rimtesnių, todėl mėgiamiausią dainelę atras tiek mažyliai, tiek suaugusieji.

Kalėdų varpeliai“ skirti tiems, kurie pavargo nuo tokių dainų perdirbinių, kuomet žinomos kalėdinės melodijos pakeičiamos taip, kad sunku ir beatpažinti. Šioje kompaktinėje plokštelėje visko yra tiek, kiek ir turi būti: įsimintinos ir nesudėtingos melodijos leidžia dainuoti kartu, jos yra neperkrautos ir tinka klausytis visokio amžiaus Kalėdų gerbėjams.
 
Šias skaidraus ir šilto skambesio kalėdines giesmeles įdainavo ne tik „Teatriuko“, bet ir kitų teatrų aktoriai, klasikinės muzikos atlikėja E. Sašenko, instrumentais grojo profesionalūs muzikantai, o pritarė – vaikų choras. Kamilės, Aleksandros, Elzės, Serafimos ir Ugnės balsai šildo, skamba jaukiai ir kalėdiškai...
 
Jei beklausant sugalvotumėte padainuoti kartu arba nuspręstumėte su vaikais surengti kalėdinį koncertą namuose, Jums pagelbės kompaktinėje plokštelėje esančios giesmelių fonogramos ir tekstai. Tiems, kurie norės ne tik dainuoti patys, bet ir pwww.niekorimto.ltritarti muzikos instrumentu, leidykla papildomai siūlo iš interneto svetainės www.niekorimto.lt atsisiųsti visų rinkinyje esančių giesmelių natas.
 
Kalėdų varpeliai“ - tai rinkinys, kuris nušvies tamsius žiemos vakarus ir sušildys ilgą švenčių laukimą. Su jame esančiomis dainomis susipažinti galite paspaudę šią nuorodą.
 
Dėmesio! Šią kompaktinę plokštelę galite laimėti dalyvaudami „Laikas.lt“ ir knygyno „Nieko rimto“ konkurse!

kalėdinės dainos, kalėdų varpeliai, Nieko rimto

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai