Talentų banke – geltonai-žaliai-raudonas apyrankes rišanti Knita Frienda

Laikas.lt
Nuotr. Knita Frienda

Štai kas gimsta, kai užuot žaidusi su „peroksidinėmis lėlėmis“ mergaitė ėmėsi sagų bei siūlų. Skaitome Knita Frienda laišką:

Maždaug prieš 5 metus susižavėjau tų dailių, akį bei širdį veriančių apyrankių rišimo technika. Žinoma, tam įtakos turėjo mano vaikystė, kada vietoj žaidimo su peroksidinėmis lėlėmis, visuomet žaisdavau su sagomis bei siūlais. Taip palaipsniui mano gyvenimą apraizgė įvairiaspalviai siūlai. Pindavau apyrankes draugams Lietuvoje bei užsienyje.

Visai neseniai kilo idėja sukurti kažką tokio, kas būtų naudinga bei jungtų daugelį žmonių, žinoma, plėtojant jau gana puikiai išlavintą apyrankių pynimą. Taip gimė „Knita Frienda“ - patriotinių apyrankių namai (šiuo metu jie yra tik internetiniai). Čia siūlau įsigyti rankų darbo pintas patriotines apyrankes, kuriose įamžintas Lietuvos trispalvės motyvas bei tautinis ornamentas. Tai nuostabi dovana užsieniečiams, lietuviams, gyvenantiems užsienyje, draugams ar pažįstamiems. Tai ne tik suvenyras, tai jungtis tarp visų patriotų bei neabejingų Lietuvai žmonių. Kiekviena apyrankė „susiriša“ iš beveik 800 mazgų ir tinka absoliučiai visiems, mat apyrankės ilgis yra 32 cm (iš jų 14 cm yra ornamentinė dalis).

Visada labai džiaugiuosi, kai pamatau ant žmogaus riešo savo pintą apyrankę. Tas jausmas, kai jautiesi vertinamas už tai, kad kuri, už tai, kad padovanoji žmogui šypseną, vienybę, atrodo, kad tai tikrai daugiau nei apyrankė.

Pagal tradiciją prieš užrišant apyrankę ant rankos, ją dėvintysis turi sugalvoti norą. Apyrankės negalima nusirišti. Ji pati, susidėvėjusi, turi nukristi nuo rankos. Sakoma, kad būtent tuo metu noras išsipildys. Smagu, ar ne?
 
Ar smagu, lai sprendžia skaitytojai. Fotogalerijoje žemiau jiems pateikiame Talentų bankui atsiųstas apyrankių nuotraukas.
 
Jei patiko, galite spausti „patinka“ ir Knita Frienda feisbuke, adresu www.facebook.com/knitafrienda. Kol kas fanų – tik dvylika!
 
Jei patys norite tokią apyrankę įsigyti, talentė laukia jūsų laiškų el. paštu [email protected].

P.S. Tikiuosi, kad jūsų Talentų bankas bus pats stabiliausias bankas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje šiuo dvasinio sunkmečio laikotarpiu. :) - laišką užbaigė Knita Frienda. Dvasinio sunkmečio nejaučiame, bet ačiū!
 

„Laikas.lt“ talentų bankas laukia, kol galės pranešti pasauliui ir apie Jus. Kreipkitės adresu [email protected], pristatykite save, prisekite savo darbus, o mes pasirūpinsime, kad jie būtų pamatyti

apyrankės, patriotizmas, talentu bankas

Naujausi komentarai
D
2012-12-02, 23:35
O plem va čia tai talentas!! Pagirtina tiesiog..
akva
2012-11-30, 13:22
krenta jūsų konkurso lygis, jeigu skaitot čia, kaip talentą...
L
2012-11-27, 13:15
man atrodo mokykloje visi tokias mokėmės
dina
2012-11-26, 12:10
Šaunuolė. Puikios apyrankės.
Rasa
2012-11-24, 17:04
Panašėja į rubriką darbų darbeliai. Gal ištisų riktų labiau apsibrėžti sąvoką talentas.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai