Now Reading
Džinsai jam: siaurėjantys vs. itin siauri

Džinsai jam: siaurėjantys vs. itin siauri

Džinsai jam: siaurėjantys vs. itin siauri
Šiuolaikinės pop kultūros ir masinio vartojimo ekonomikos sąlygomis kelnių ir įvairiausių džinsų pasirinkimas parduotuvėse yra įspūdingas ir tai išties puiku, nes turbūt niekam taip nepatinka pirkti drabužius kaip mums, lietuviams.
 
Tiesa, neesame tokie jau pirkimo profesionalai ir vienas iš dalykų, kuriuos žmonės nuolatos painioja yra, pavyzdžiui, siaurėjančio ir siauro kirpimo džinsai. Pradėkime nuo fakto, jog šie du kirpimai nėra tokie patys, tikrai ne. Aišku, skamba labai jau panašiai ir daug kas nei nekreipia į tai didelio dėmesio, tačiau jei nuvyksite į artimiausią drabužių parduotuvę ir abu išbandysite, patys įsitikinsite, jog jie labai skirtingi. Štai trumpas paaiškinimas tiems, kuriems smalsu:

Kalbame apie tris skirtingus metodus:

Tiesus kirpimas. Tai yra standartinis ir dažniausiai naudojamas kirpimas džinsams. Taip pat, dar yra ir platėjančios į apačią arba plačios kelnės, tačiau šį kartą mes žiūrime į kitą diapazono pusę taigi apie juos nekalbėsime. Tiesus kirpimas tinka prie bet kokios avalynės ir kone bet kokiam kūno sudėjimui. Tai yra per daugelį metų nusistovėjęs, patikrintas standartas, todėl jei abejojate, kokio kirpimo džinsus rinktis, apsistokite ties šiuo – daugeliu atvejų jis jums puikiai tiks.
 
Siaurėjantis kirpimas. Kaip ir galima spręsti iš paties pavadinimo šis kirpimas yra siauresnis už tiesų. Jis labiau aptempia šlaunis, todėl jei mūvėdami džinsus ketinate žaisti futbolą ar daryti mankštą aukštai kilodami kojas, gali pasirodyti ne pats patogiausias. Tiesa, tokie džinsai nėra pernelyg siauri ir bent savo fiziologijos privalumų ar trūkumų vilkėdami nedemonstruosite.
 
Siauras kirpimas. Šio kirpimo kelnės visada yra tikrai aptempiančios. Ir kalbame apie labai ankštus džinsus, kadangi jų klešnės yra siauresnės negu bet kurio kito siuvimo. Tai yra bene arčiausias moterų mėgstamų „leginsų“ atitikmuo, skirtas vyrams mūvėti kasdien. 
 
Kaip galite matyti paveikslėliuose vienas kirpimas yra siauresnis už kitą ir jei siaurėjantys džinsai ne taip jau smarkiai skiriasi nuo tiesių, tai siaurieji yra kone juokingai aptempiantys kojas. Patys tuo įsitikinti galite peržvelgę po tekstu esančius piešinius.
 
Būtent žvelgiant į šiuos tris skirtingus kirpimus dedamus vieną ant kito, matyti kaip smarkiai jie skiriasi. Kai kurie žmonės linkę tikėti, kad tai vienas ir tas pats, tačiau taip nėra. Jei tarkime šiuo metu jūs nešiojate siaurėjančius džinsus ir dėl kažkokios priežasties nuspręstumėte išbandyti siaurus, greičiausiai tektų rinktis dviem dydžiais per platų juosmenį tam, kad į kelnes sutilptų visa, kas žemiau jo.

Apskritai, siauro kirpimo džinsų modeliai kuriami renkantis mažesnius išmatavimus visur ir ypatingai į plotį, todėl jei esate atletiško sudėjimo ir turite raumeningas kojas apie tokius džinsus galite nei nesvajoti. Paprasčiausiai rinkitės keletu dydžių mažesnes siaurėjančias kelnes.

Siaurėjančio ir siauro kirpimų privalumai

Visų pirma, aišku tokios kelnės gerai atrodo ir (norite tikėkite, norite – ne) yra labai patogios. Renkantis džinsus patartina daugiau rinktis siaurą kirpimą. Kitaip negu dauguma yra linkę manyti, jie visai nespaudžia tarpukojo ir beveik nevaržo judesių ar verčia jaustis nepatogiai. Veikiau priešingai, viskas prigludę, lengvai aptempta ir savotiškai fiksuojama vietoje, o tai suteikia tvirtumo ir stabilumo jausmą. Taip pat, išvengsite to besivelkančių ir vieną kitą šiurenančių klešnių efekto.

Laikas.lt 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top