Kad Kalėdos nevirstų papildomais kilogramais

Sportokuras.lt

Kai Kalėdinėmis dekoracijomis pradeda puoštis prekybos centrai, nejučia visi pradedame galvoti apie laukiančias šventes – susitikimas su šeima, dovanos, ilgas miegas… Ir daug skanaus maisto! Po kurio, žinoma, pasunkėjame keliais kilogramais ir pradedame save kaltinti. Tačiau to galima išvengti neatsisakant nei vieno iš aukščiau išvardintų malonumų.

Neužmirškite treniruočių

Net jei ir džiaugiatės laisvomis nuo darbo dienomis – tai dar nereiškia, jog jos yra laisvos ir nuo sporto. Jei žinote, kad vakare sėsite prie vaišėmis nukrauto stalo, ryte būtinai užsukite į sporto klubą ar bent jau išeikite į lauką pabėgioti. Taip suaktyvinsite maisto medžiagų apykaitą ir palengvinsite organizmo naštą bandant suvirškinti šventinius patiekalus.

Valgykite pusryčius


Tikrai nereikia galvoti, jog praleisti pusryčius yra sveika, jei vakare laukia soti vakarienė. Taip tik pakenksite sau – sulėtėjęs metabolizmas įjungs kaupimo režimą ir viską, ką suvalgysite vakare, organizmas kaups kaip atsargas. Užkandžiaukite ne tik ryte, per ir visos dienos metu, norėdami, jog Jūsų kūnas veiktų sklandžiai.

Peržvelkite šventinių patiekalų receptus

Per Kalėdas ant stalo atsiranda daug maisto, kuris galėtų būti truputį patobulintas. Pavyzdžiui kam naudoti visą kiaušinį, jeigu patiekalo skonis nepakis įmušus vien tik baltymus? Trynyje esančio cholesterolio mums tikrai nereikia.

Kepimui ar salotoms naudokite sveiką alyvuogių aliejų, o riebią kiaulieną pakeiskite jautienos kepsniais ar vištienos krūtinėle. Be to, šventiniai pietūs bus ištaigingesni savo svečiams ar šeimai pasiūlius patiekalą su lašiša ir kitomis jūros gėrybėmis!

Atsisakykite skystų kalorijų

Atpraskite visą vakarą būti su kokteiliu rankoje – jau geriau kimškite mamos keptą pyragą. Tikėtina, jog jame bus kur kas mažiau kalorijų, o be to – net ir nesveikiausias maistas turi bent trupinėlį naudingų maisto medžiagų. Tuo tarpu alkoholis atneš nebent prarastą saiko jausmą ir ryte skaudančią galvą.

Mažinkite porcijas

Per šventes tikrai neverta atsisakyti riebaus kepsnio ar saldaus torto gabaliuko – tiesiog sumažinkite porcijas ir mėgaukitės nejausdami kaltės jausmo. Net jei lėkštė ir didžiulė, jos užpildyti juk niekas neverčia, nebent tą padarysite sveikomis daržovėmis.

Be to, suvalgydami mažiau pagrindinio patiekalo, paliksite vietos desertui!

Vertinkite laiką

Kalėdos – tai metas, kurį reikia skirti ne miegui ir valgiui, bet šeimai ir artimiausiems draugams. Praleiskite daugiau laiko su jais, o ne televizoriumi ir traškučiais!

Kalėdos, kalorijos, maistas, papildomi kilogramai, svoris

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai