Aktualios muzikos gidas (24): Tangerine Kitty, Dee & Kamy, Fingalick ir kt.

Karolis Vyšniauskas
Nuotr. Dumb Ways to Die video

Gidas grįžta į įprastą režimą ir vėl siūlo septynias šviežias, nuo dalijimosi internete kaistančias dainas.

Tangerine Kitty – Dumb Ways to Die

Naujausias „YouTube“ virusas – mielai miela daina apie ne visai mielą temą. Niekam lig tol nežinoma grupė „Tangerine Kitty“ ją sukūrė, kad padėtų Melburno metro paskleisti savo žinią: be safe around trains.
Kad daina per kiek daugiau nei savaitę bus perklausyta beveik 20 mln. kartų nesitikėjo niekas, ypač  pati vokalistė Emily. I don’t know why it’s gone viral. I don’t know why anything goes viral… sako ji.
 
Vis dėlto, gražus virusas. Įrodymas, kad paprasti triukai ir ėjimas pas klausytoją per nuoširdumą vis dar veikia:



 
Dee & Kamy feat. J-RO (Tha Alkaholiks) – The Real One

Senojo hiphopo gaivintojai, repuojantys, tarsi būtų iš JAV, bet esantys iš Lietuvos, Dee & Kamy penktadienį pristatė naują singlą „The Real One“. Jį įrašyti padėjo buvusios Los Andželo hiphopo grupės „Tha Alkaholiks“ narys J-Ro.
 
„The Real One“ išgirsime ir, anot pranešimo spaudai, netrukus pasirodysiančiame lietuviško hiphopo rinkinyje „Ultimatumas 5“:



Missy Elliott – Lose Control (Fingalick's Rumpshake Rerub)

Arba bet kuris Fingalick'o remiksas, įtrauktas į trečiadienį išleistą EP'ą „Rerubs 2“. Fingalick – itin jaunas ir itin daug žadantis Lietuvos elektroninės muzikos kompozitorius. „Rerubs“ – jo kurtų remiksų rinkiniai. Jei patiks, visą EP'ą galite legaliai, paties autoriaus leidimu, parsisiųsti iš čia:



Pirmąjį „Rerubs“ išgirskite čia.

 
Beach HouseWild
 
Baltimorės duetas Beach House šiemet išleido galbūt geriausią indie albumą „Bloom“. Jis visas yra vertas laiko, tačiau ragauti dainas po vieną irgi skanu. „Wild“ – šviežiausias, praėjusią savaitę pasirodęs singlas. Klipas atitinka pavadinimą:


 
Biffy ClyroBlack Channel
 
Škotų vaikinai su gitaromis ruošiasi sugrįžimui. Naujasis albumas – 2013-aisiais. Naujas singlas – jau dabar. Jūsų dėmesiui, „Black Chandelier“:



Julia 
StoneBloodbuzz Ohio (cover)
 
Angus & Julia Stone ir The National. Dvi puikios grupės, abi primirštos. Dėl to šią savaitę prancūzų videoblogo SCÈNEDEBAIN nufilmuotas, vonios kambaryje atliktas Julios Stone koveris The National dainai „Bloodbuzz Ohio“ yra dvigubai gražus. Julios balsas yra iš esmės kitoks nei šią dainą esame įpratę girdėti, bet dėl to tik įdomiau:

 

God Is an Astronaut – All Is Violent, All Is Bright

Airių postrokerių „God Is an Astronaut“ koncertas gresia būti geriausiu kitą savaitę Lietuvoje. Praleisti nerekomenduotina. Daugiau informacijos paruošta čia. Nuotaikai pajusti – šešių minučių ilgio grupės kelionė „All is Violent, All is Bright“, pasiskolinta iš tokio paties pavadinimo grupės albumo, išleisto 2005 m.


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.


Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.

aktualios muzikos gidas, Beach House, Biffy Clyro, Dee & Kamy, dumb ways to die, Fingalick, god is an astronaut, Julia Stone, Tha Alkaholiks

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai