Now Reading
8 metus sėkmingai veikiančiam sostinės barui „Play“ – alkoholio licencijos apribojimai (komentaras)

8 metus sėkmingai veikiančiam sostinės barui „Play“ – alkoholio licencijos apribojimai (komentaras)

8 metus sėkmingai veikiančiam sostinės barui „Play“ – alkoholio licencijos apribojimai (komentaras)

Laikas.lt

Lapkričio 29-tąją (kad ir kaip bebūtų ironiška – tarptautinę Draugo dieną) Vilnių apskriejo žinia, jog vienam ilgiausiai sostinėje veikiančių barų „Play“ apribota alkoholio licencija – nuo vidurnakčio šioje jau devintus metus sėkmingai veikiančioje vietoje stipriųjų gėrimų įsigyti nebegalėsite.

„Likome itin nustebę dėl tokio Savivaldybės sprendimo, nes į iki šiol išsakytas pastabas buvo atsižvelgta ir imtasi atitinkamų veiksmų – dėl garso atsisakyta didesnių vakarėlių, muzika – tik fonui užpildyti, pasamdyti į lauką klientų su alkoholiu neišleidžiantys apsaugos darbuotojai…“ – pasakojo baro savininkai.

Verta paminėti ir keletą argumentų, kuriuos Savivaldybės atstovai pateikė priimdami tokį sprendimą. Na, galbūt greičiau – išryškinti argumentų nesvarumą: baras propaguoja narkotines medžiagas – omenyje turima vasarą įvykusio pirmojo „Play“ festivalio logotipą, kuriame vaizduojama pieva ir baro persikėlimas į Pušalotų sodybą traktuojami kaip skatinimas vartoti marihuaną; policijos pareigūnai iškviečiami be pagrindo, atvažiavę jie tai pripažįsta patys, tačiau iškvietimai vis viena fiksuojami kaip įvykiai/pažeidimai; baro uždarymu stipriai suinteresuota tik viena kaimynė, kuri, kad ir kaip bebūtų keista, name net nėra nuolatinė gyventoja.

„Apribojamas akoholio pardavimo laikas dėl kaimynų skundų, didelio triukšmo, policijos iškvietimų? Realu ir kasdieniška. Tačiau stebėtinas šių realijų išsikraipymas. Jei pasiskundus yra tikrinamas verslo subjektas, kodėl netikrinamas besiskundžiantysis? Skundų pagrįstumas, galiausiai, pačio besiskundančiojo psichikos stabilumas? Ar yra taisyklė, jog tas, kuris skundžiasi ir rėkia garsiausiai, tas ir teisus? Beje, mes juk ne apie dviejų žmonių barnį kalbame. Į galvą šauna mintis, kad nedaug kuo ir skiriasi fizinis bei juridinis asmenys. Taip lengvai leidžiant sėkmingiems verslams būti ties išnykimo riba, kyla dar vienas klausimas: kokias garantijas žmogus gauna Lietuvoje, jei taip lengvai uždarome tai, kas dar ir kuria tas garantijas? „Play Club“ per šiuos nelengvus ir daug energijos atimančius mėnesius dėl kovos už vietą po saule uždavinėja sau klausimus, ieško sprendimų, kalba, klausia. Apribojus laiką būtų sunku ir patikėti, kad aštuonerių metų veikla, darbai ir visa „Play Club“ baro bendruomenė gali būti per dieną nubraukta vieno žmogaus nuomonės dėka. Žinoma, labai gaila, kad Vilniuje dedasi tokie dalykai. Eilę metų esame žinomi kaip vienas draugiškiausių ir jaukiausių sostinės barų, tačiau užkliuvome vis viena. Na, rankų nuleisti neketiname tikrai. „Play“ nėra tiesiog baras, „Play“ yra šeima ir bendruomenė, tad kartu judėsime tik pirmyn!“ – mintimis dalinosi baro direktorė Indrė Ginkevičiūtė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nuo šiol „Play Club“ alkoholinius gėrimus pardavinėja 20:00 – 24:00, o darbo laikas sutrumpėjo iki 20:00 – 01:00.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top