Now Reading
„Starbucks“ prekinio ženklo improvizacijos Kinijoje

„Starbucks“ prekinio ženklo improvizacijos Kinijoje

„Starbucks“ prekinio ženklo improvizacijos Kinijoje

Laikas.lt
Parengta pagal Inventorspot.com

Pasaulyje plačiai paplitęs ir įtakingas kavos prekybos tinklas „Starbucks“ galingas net Kinijos Liaudies Respublikoje – tai supranta ir vietiniai šio brendo konkurentai. Pastarieji taip pat žino ir seną patarlę: „jei negali jų nugalėti – prisijunk prie jų“. Bet kažkas, kažkur, kažkaip pasiklydo vertime… Dabar Kinijoje galima išvysti ne viena „Starbucks“ hibrido variantą.

Jei imitacija būtų nuoširdžiausia meilikavimo forma, tada šios septynios, nuotraukose pavaizduotos, kinietiškos „Starbucks“ prekinio ženklo klastotės turėtų būti didžiausia meilės išraiška „Starbucks‘ui“.

„Xingbake” kavos parduotuvėlė nedaug nukrypo nuo originalaus varianto, nes žodis „Xing“ išvertus iš kinų kalbos reiškia „žvaigždę“, o anglų kalba tai reiškia – „star“. Šis modifikuotas prekinis ženklas turi išskirtinumą: tikėsite tuo ar ne, bet jie pralaimėjo byla, kurią jiems iškėlė „Starbucks“ kompanija 2004 metais. Pasirodo, Kinijos teisminė sistema iš ties veikia! Tiesa, jie padavė apeliaciją dėl šio teismo sprendimo ir iki šiol tęsia savo veiklą.

Taviane esančios „Starbugs Beetles” krautuvėlės iškaba gali atrodyti kaip labai iššaukianti prekinio ženklo klastotė, išskyrus vieną dalyką – jie neparduoda kavos. Jie siūlo vabalus ir tarakonus – tai vabzdžių parduotuvėlė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top