Maskvos prostitutės, rūkančios medicinos seselės ir kiti įsimintini SSSR vaizdai (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Dailymail.co.uk

Socialinės dokumentinės nuotraukos darytos Rusijoje šiek tiek mažiau nei prieš tris dešimtmečius - paskutiniaisias Sovietų Sąjungos gyvavimo metais. Viskas atrodo šiek tiek pažįstama ir viduriniosios kartos lietuviams – ilgos eilės parduotuvėse, nežinant ar užteks maisto produktų, kol sulauksi savo eilės.
Parduotuvių lentynos dažnai būdavo tuščios ir tuo metu tai atrodė normalu - kitokio gyvenimo Sovietų Sąjungos gyventojai nežinojo.

Žvelgiant iš nūdienos taško – viskas atrodo taip tolima, regis, čia taip būti negalėjo. Šiandien parduotuvių lentynos lūžta nuo prekių, šiukšlių konteineriuose netelpa išmetamos atliekos, gatvėse automobilių spūstys... Šiandien atrodo, kad gyvenimas verda, žiūrint į Sovietų Sąjungos laikotarpio vaizdelius, kur viskas, regis, sustojęs.

Šiose nuotraukose jau galima įžvelgti netolimą SSSR griūtį. Įsigalėjusi Michailo Gorbočiovo liberalizacijos reforma atvėrė duris į didžiąsias permainas, praėjus vos keliems metams po to, kai šios nuotraukos buvo padarytos (1980 m.). Sovietų Sąjunga galutinai iširo (1991 m.).

Medicinos seselė pertraukėlės metu


Prostitutė dirbanti Maskvos gatvėje


Turgus


deficitas, Michailas Gorbočiovas, Rusija, socialinė fotografija, Sovietų Sąjunga, SSSR

Naujausi komentarai
to EGLE
2014-07-11, 21:51
Esme, kad tais laikais viskas buvo slepiama, visko budavo, bet niekas nezinodavo ir nematydavo. Jaigu net Chernobilio elektrinej susprogus niekas, nieko nezinojo. O apie musu dabartini nosmuki, bandome atstatyti ta ka komunizmas sugriove per 50 metu. Pries okupacija Lietuvos ekonomika uz Suomijos geresne situacijoj buvo, Suomiai suklestejo laisvej, o mus nustekeno ir alkoholikais paverte, as nebekalbu apie korupcijos lygi posovietinese salyse. Prie visu situ vaizdu truksta vaizdu kai Lietuviai su gyvuliniais vagonais i Sibira tremiami ir vaiku lavoneliai guli vagonu kampuose susale. Susaudytu ir isniekintu partizanu kunai.
pastebejimas to EGLE
2013-01-21, 13:25
Na sutinku,galime teigti kad nedaug pasistumejome,o gal smukome dar zemiau?Tik kad geriau apsirenge,graziau viskas ispuosta,turim europos parama,kovoja juk zmones su posovietinem problemom,bet TAI ,vaikai su ipadais,bet cigareto duntys :D kas pasikeite?Siaip geda,bet visai europai tai budinga...mums reikia keistis
to EGLE
2013-01-02, 19:33
O kas varo ant tų laikų? Tiesiog parašyta, taip, kaip buvo:)
EGLE
2013-01-02, 15:13
O SIU LAIKU YSIMINTINI LIETUVISKI VAIZDAI BUTU PULKAI RUKANCIU VAIKU PALEI MOKYKLAS IR PILNAS INTERNETAS APSINUOGINUSIU NEPILNAMECIU SIULANCIU SAVO INTYMIAS PASLAUGAS,NER KO STUMT ANT TU LAIKU,GERIAU PAZIUREKIM KA DABAR TURIM
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai