Now Reading
Daiktų pusryčiai. Žaidimai mažiesiems (konkursas)

Daiktų pusryčiai. Žaidimai mažiesiems (konkursas)

Daiktų pusryčiai. Žaidimai mažiesiems (konkursas)

Laikas.lt

Tuomet, kai esi mažas, mokslai ne galvoje, bet liaudies išmintis byloja: „Lenk  medį, kol jaunas“. Ko gero, nėra nieko nuostabesnio, nei mažyliai, kuriems kiekviena diena tarsi atradimas. Noras ištirti pasaulį toks didelis, kad belieka tik suteikti jam kuo daugiau būdų tai padaryti.  Tėveliai dažnai išgirsta savo atžalų smalsų klausimą „Kas tai?“. Ir tai daryti jei gali be galo daug kartų, juk aplink tiek visko dar neatrasto. Leidykla „Nieko rimto“ mažiesiems paruošė žaidimą, kurio pagalba jie patys galės atsakyti į iškilusius klausimus. Kieto kartono kortelėse su dailininkės Sigutės Ach piešinėliais mažyliai atras saulę, mėnulį, obuolį, katinėlį, mašinytę… Bet iš pradžių šie piešinėliai bus padalyti į dvi dalis. Ką daryti, jei sujungus pusę saulutės ir pusę mašinytės nesimato aiškaus piešinėlio? Reikia ieškoti kitos saulutės ir mašinytės dalies!

Jungdami dviejų dalių dėliones, mažyliai ne tik lavins dėmesį, bet ir mokysis pažinti spalvas. O tuomet bus pats laikas į rankas paiimti spalvinimo knygelę „Spalvink pieštukais“, iš kurios ir atkeliavo visi paveiksliukai. Tuomet bus galima išsiaiškinti, kokio geltonumo yra mėnulis ir kokio sūris, nes galvosūkio ir knygelės dailininkė kviečia pasaulį matyti spalvočiau. Gal net šokoladiškai.

Jau ūgtelėjusiems vaikams, kurie jau žino, kas yra kas ir pradeda rūpėti kiti dalykai, pats laikas lavinti atmintį ir ugdyti fantaziją, nes kaip gi mes be jų gyvenime. Tai daryti taip pat geriausia žaidžiant. Žaidi sau ir nepastebi, kaip kyla vis daugiau smagių idėjų ir atsimeni vis daugiau ir daugiau.

Pažiūrėkite – kortelė su grybuku. Įdomu, kur slepiasi jos sesė dvynukė? Ji yra… čia! Tarp užverstų kortelių ieškokite dviejų vienodų ir patirkite atradimo džiaugsmą. Leidykla „Nieko rimto“ pristato savaip interpretuotą klasikinį atmintį lavinantį žaidimą.

Kortelėse – Ingridos Vizbaraitės pasakos „Karžygiuko istorija“ iliustracijų herojai, kuriuos piešė dailininkė Marija Smirnovaitė. Dėliodami korteles ne tik ieškokite dvynukių, bet mėginkite atkurti pasakos eigą, kurią perskaitysite lankstinuke dėžutės viduje arba sužinosite iš knygos„Karžygiuko istorija“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

O gal žvelgdami į korteles sukursite savo pasaką? Žodžiu, fantazijai ribų nėra, kaskart gali gimti vis kita ir kita pasaka. O ir žaidimo taisykles galima keisti tiek, kiek reikia, nėra jokių griežtų ribų.

Leidykla „Nieko rimto“  Laikas.lt skaitytojams dovanoja šiuos žaidimus. Spauskite nuorodą ir dalyvaukite konkurse.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top