Galas vasaros linksmybėms

Netrukus dviejų metų jubiliejų švęsianti „grupė“ „Liūdni Slibinai“, lietuviui pažįstama kaip inteligentiškų ir jau diplomuotų muzikuojančių aktorių trijulė, turinti tikslą atplėšti tautietį nuo vakarietiškos hedonizmo praktikos (vadinamos „poilsiavimu“), ruošiasi vasariniam gastrolių turui po pajūrį.

„Liūdni Slibinai“ spėjo „nuliūdinti“ gerbėjų širdis ironiškais tekstais ir originaliomis poetų-klasikų tekstų interpretacijomis, pagardintomis teatralizuotu prieskoniu.

Rugpjūtį, pomidorų žydėjimo metą „Liūdni Slibinai“ laiko geriausiu metu rauti džiugesio piktžolę iš tėvynainio sielos ir ketina pristatyti ne tik naujas dainas, bet ir atskleisti teisybę apie gandą, jog mažasis grupės narys paaugo, didysis atsidavė seksualaus garderobo vilionėms, o „grupės“ moteris... liko gal net ne nenuspėjama, o tiesiog sunkiai paaiškinama.

Trečdalį „Liūdnų Slibinų“ programos kuria pats žiūrovas, o reikalingiausi tautinio raginimo klausytojai vis dar spiečiasi arčiau vandens. Todėl trijų dienų turas aprėps vasaros metu toliausiai nuo lietuviško prado nutolusias vietas — rugpjūčio 11 d. koncertuos Palangos muzikos klube „Vandenis“, 12 d. Klaipėdos „Švyturio menų doke“, o 13 d. — Nidos „Agiloje“.

Kadangi „grupė“ „Liūdni Slibinai“ remiasi aksioma, jog lietuviams reikia visko, bet jie patys nežino ko konkrečiai, žiūrovui yra padedama kviečiant jį į edukacinę programą, kaip grįžti liūdesiop per porą greit pralėksiančių valandų. Kodėl siekiama liūdinti? „Liūdni Slibinai“ atsako: „O ko siekia kiti, juos džiugindami? Galiu atsakyti: nori pinigų. Mes norime daugiau. Mes norime dvasios aukso“.

Plačiau renginių gide.

Laikas.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai