Now Reading
Studentiškas projektas: „išmanieji ledo kubeliai“ neleis žmogui pasigerti (video)

Studentiškas projektas: „išmanieji ledo kubeliai“ neleis žmogui pasigerti (video)

Studentiškas projektas:  „išmanieji ledo kubeliai“ neleis žmogui pasigerti (video)

Faceit.lt

Girtuokliavimas yra viena iš didžiausių šiuolaikinės žmonijos problemų visame pasaulyje. Vartojant alkoholį mažomis dozėmis jis pakelia nuotaiką ir apjungia žmones. Tačiau net ne kiekvienas suaugęs žmogus, apdovanotas daugelio metų sukaupta išmintimi, žino savo ribą.

Rytais tai „apdovanojama“ galvos skausmu ir atminties praradimu, o galbūt, atvirkščiai, ir ne pačiais geriausiais atsiminimais. Sprendimą pasiūlė Masačiusetso technologinio instituto studentas Dhairya Dand.

Jis sukūrė elektroninius ledo kubelius, mažus įrenginius, kurie seka žmogaus išgerto alkoholio kiekį ir duoda signalą, kai gerti jau nereikėtų. Kubeliai yra permatomame korpuse, po kuriais slepiasi įvairių spalvų šviesos diodai, akselerometras, infraraudonųjų spindulių daviklis, taip pat maitinimo elementas. Akselerometras matuoja gurkšnių skaičių ir paskaičiuoja apytikslį išgerto alkoholio kiekį. Spalvos gali mirgėti, atsižvelgiant į išorinį triukšmo taktą (pavyzdžiui, jei tai naktinis klubas, gauname kažką panašaus į šviesos muziką).

Geriant pirmą bokalą, kubelis mirksi žalia šviesa – jokių problemų nėra, galima tęsti toliau. Antro bokalo gėrimo metu kubelis pradeda mirksėti geltona spalva, įspėdamas, kad norma jau ties riba. Trečio bokalo gėrimo metu kubelis tampa raudonas, reiškia, kad laikas baigti gerti ir persijungti prie kitų gyvenimiškų malonumų (pavyzdžiui, eiti pašokti). Bevielio ryšio dėka kubelis gali prisijungti prie išmaniojo telefono, ir jei žmogus geria toliau, išsiunčiama SMS žinutė į nustatytą numerį, kad „problema“ užsiimtų kas nors iš atsakingų asmenų. Deja, projekto autorius nieko nekalba apie tokių „išmaniųjų ledo kubelių“ serijinės gamybos pradžią. Tik įdomu, ar tai tikrai pasiteisintų?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top