Now Reading
Liūdna našlaičio Borneo nykštukinio drambliuko Džo istorija

Liūdna našlaičio Borneo nykštukinio drambliuko Džo istorija

Liūdna našlaičio Borneo nykštukinio drambliuko Džo istorija

Ekodiena.lt

Praėjusią savaitę Džo gyvenime įvyko tragiškas įvykis – buvo nunuodyta jo mama. Fotografijose buvo užfiksuota, kaip drambliukas glaudžiasi prie savo mirusios mamos, desperatiškai stengdamasis ją atgaivinti, rašo dailymail.co.uk.

Drambliuko kančia buvo tokia graudinanti, kad pravirkdė visus mačiusius šį vaizdą tiek gyvai, tiek fotografijose. Pravirko net visko savo darbe matę laukinės gamtos pareigūnai.

Džo mama buvo viena iš 14 nunuodytų dramblių Malaizijos atogrąžų miškuose. Iki šiol dar nėra išaiškintos dramblių nunuodijimo aplinkybės.

Jei niekas nebūtų radęs Džo ir jo išgelbėjęs, jis neabejotinai būtų likęs prie savo mirusios mamos ir, galiausiai, pats numiręs iš bado. Spėjama, kad drambliukas prie numirusios mamos išbuvo netrumpą laiką, nes buvo netekęs svorio, ištroškęs. Taip pat spėjama, kad drambliukas spėjo paragauti apnuodyto motinos pieno.

Tačiau viskas baigėsi laimingai – po atidžios priežiūros Džo atsigavo. Gamtos rezervato darbuotojai nebesibaimino dėl fizinės drambliuko sveikatos, jiems labiau nerimą kėlė jo sudaužyta širdis dėl mamos mirties.

Nauja našlaičio Borneo nykštukinio drambliuko, vardu Džo, mama tapo…29 metų gamtos rezervato prižiūrėtojas Augustinas Deividas.

Drambliukas liūdėjo iki tos dienos, kai jį supažindino su Augustinu Deividu. Dabar Augustinas drambliukui atstoja mamą, tarp jų užsimezgė stiprus ryšys. Džo ir Augustinas susiję ne tik emociškai, vaikinas taip pat turi tikrai motiniškų pareigų. Kaip ir bet kurie kiti tėvai, Augustinas laikosi gan varginančio priežiūros tvarkaraščio: Džo reikia maitinti kas dvi valandas tam tikru pieno mišinuku, prižiūrėti jo poilsį, maudyti.

Džo labiausiai patinka žaidimų metas, kai gali su Augustinu lakstyti ir kitaip smagintis. O labiausiai nemėgsta maudytis, todėl Augustinui tai didžiulis išbandymas, kai reikia su Džo susitarti, kad jis stovėtų ramiai, kol bus nupraustas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiuo metu dar vyksta tyrimas, kurio metu bandoma išsiaiškinti, kas pražudė 14 dramblių – tai buvo tyčinis veiksmas, atsitiktinis užteršimas ar infekcija. Praėjusią savaitę buvo teigiama, kad dėl dramblių mirčių yra atsakingi palmių aliejaus plantacijų darbininkai. Visi mirę drambliai turėjo iltis, todėl spėliojimo, kad tai gali būti brakonierių darbas, atsisakyta.

O kokia Džo ateitis? Jis apsistos 113 hektarų ploto parke. Į laisvę tokie drambliukai jau nepaleidžiami, nes jiems būna jau per sunku prisitaikyti prie savarankiško gyvenimo gamtoje. Tačiau Džo nebus vienišas, „kelialapio“ jau laukia 16 sužeistų ir našlaičių drambliukų.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top