Now Reading
Kaip po vienu stogu telpa labai daug: pokalbis su festivalio JUDESY organizatoriais

Kaip po vienu stogu telpa labai daug: pokalbis su festivalio JUDESY organizatoriais

Kaip po vienu stogu telpa labai daug: pokalbis su festivalio JUDESY organizatoriais

Radvilė Nakaitė

Jau vasario 23 d. aktyvaus laisvalaikio centre – Kablyje, vyks išskirtinis žiemos, muzikos ir veiklų festivalis – JUDESY. Apie idėjas ir visą tai, ką galima bus išvysti šiame festivalyje, kalbamės su JUDESIO organizatoriais.

Muzikos ir veiklų festivalis JUDESY prisistato kaip žiemos festivalis. Žiemą festivaliai dažniausiai vyksta jaukiose salėse, šiltuose kino teatruose, nuo vasaros renginių skiriasi ir jų pobūdis. Kaip kilo mintis vasariškas veiklas prikelti iš žiemos miego?

Pirmąkart JUDESY buvo surengtas 2010-aisiais metais apleistoje Pūčkorių patrankų liejykloje vasaros metu. Tai buvo mažiukas ir labai jaukus festivalis, bet supratome, kad konkuruoti su kitais vasaros festivaliais bus labai sunku. Tuomet 2011 metais pabandėme jį surengti žiemą: jis vyko „Commune Art“ kūrybinėse dirbtuvėse ir paaiškėjo, kad žiema labai tinkama tokio pobūdžio festivaliui, nes tuo metų laiku neturime įdomesnių festivalių (išskyrus kino festivalius). Taip JUDESY tapo žiemos festivaliu. Manome, kad tai yra puikus metas aktyviems žmonėms susiburti į krūvą ir sudalyvauti ne ką prastesniame nei vasarą festivalyje. Pats jo pobūdis ir idėja – pakviesti žmones pajudėti, pasidomėti aktyviomis, ekstremaliomis ir kitomis įdomiomis veiklomis, išgirsti įvairių pasakojimų, įkvepiančių istorijų, sudalyvauti aktyviose dirbtuvėse, pamatyti kelioninių filmų ir, kaip ir priklauso festivalyje, pasilinksminti iki ryto.

Kaip visos festivalio veiklos žada tilpti po vienu stogu?

Atgijusios aktyvaus laisvalaikio centro „Kablys” erdvės yra tam labai tinkamos. Bandysime jas visas išnaudoti ir kaip įmanoma geriau perteikti visą festivalio koncepciją. Dienos metu čia veiks keturios aktyvios zonos: jose vyks įvairios dirbtuvės, kuriose „Montis Magia“ kvies išbandyti laipiojimo sieną, parkūrininkai ne tik surengs savo pasirodymą, bet ir kvies pasimokyti parkūro pagrindų, bus rengiamos Afrikos būgnų pamokos, galima bus pasižiūrėti ir sudalyvauti capoeros dirbtuvėse, išmokti bent kelis lindyhopo žingsnelius, išbandyti oro akrobatiką ir daugybę kitų smagių, aktyvių ar netgi ekstremalių veiklų. Vienoje iš erdvių bus ir pranešimų erdvė, kitose erdvėse vyks filmų peržiūros, veiks infocentras. Vakaro metu bus demonstruojama fotografijų paroda, taip pat veiks filmų peržiūrų erdvė, bus galima sudalyvauti „Kulšių kovose” ar atsipūsti poilsio erdvėje, o pagrindinėje erdvėje – grupių ir atlikėjų pasirodymai.

Gatvės gimnastika

Kas jus pačius sieja su šiomis veiklomis, kokias ekstremalias sporto šakas ar netradicinius kelionių būdus esate išbandę?

Festivalio idėja priklauso dviračių servisui „Veloklinika“, rengusiam prieš tai vykusius festivalius, todėl renginys visada buvo siejamas su įvairiomis  veiklomis, susijusiomis su dviračiais. Bet patys daug kuo domimės ir pamatėme, kad vien dviračių temos festivaliui nebeužtenka – taip atsirado daugelis kitų veiklų. Vienas iš organizatorių, Egidijus Šatas, skraido parasparniu – tokiu būdu festivalyje atsirado parasparniai.

Visi kiti organizatoriai, dirbantys laisvalaikio organizatoriais „Eventum Group“, daugiau domisi kultūriniais dalykais, tačiau mėgsta aktyvias ir prasmingas veiklas, todėl festivalyje visa tai ir bandome apjungti. Visos kitos nemažiau įdomios ir intriguojančios veiklos atsirado įvairiai: pasiūlius draugams, patiems kažką smagaus atradus ir pan. Labai sunku surinkti tiek įdomybių iš visų kampelių, todėl labai padėjo ir tai, kad festivalio idėją paskelbėme viešai. Tokiu būdu į mus kreipėsi nemažai žmonių, norinčių pristatyti ar parodyti kažką įdomaus.

Dar pakalbėkime apie dviračius. Programoje pristatomas dokumentinis filmas „Dviračiais per Altajų”, lankytojai bus kviečiami savo jėgas išmėginti „Kulšių kovose” bei pamatyti senųjų dviračių parodą. Turbūt daugelis pastebėjo, kad paskutiniais metais šiltuoju metų sezonu gatvėse dviračių itin padaugėjo, tačiau kaip vertinate dabartines sąlygas dviratininkams?

Manome, kad ši sritis daug kam aktuali, nes daugelis važinėja, ar kada nors gyvenime važinėjo dviračiu, o jei jo dar nepasirinko kaip pagrindinės savo transporto priemonės, tikimės, jog šis festivalis tai gali įkvėpti. Apie dviračių situaciją mieste galima pykti, skųstis ir kalbėti labai daug, bet iš esmės visa tai netrukdo važinėti dviračiu. Reikia tik tikėtis, kad situacija mieste gerės.

Kaip ir ankstesniuose JUDESY festivaliuose, taip ir šiame lankytojams  vakarinėje dalyje gros visas būrys gerai žinomų muzikantų ir didžėjų. Trumpai papasakokite, ką bus galima išgirsti?

Verta paminėti, kad muzikinė programa tokia yra todėl, kad, mūsų manymu, ji priverčia pajudėti, ir jos klausantis neįmanoma pasyviai sėdėti prie staliukų. Turėsime progą išgirsti dar jauną, bet perspektyvią grupę „Such‘a‘trip“, niekad nenusibostančius ir nuolat stebinančius freestylerius „Jama & W“, lindyhoperių pamėgtus „Rhythm Junkies“, taip pat labai vykusį DJ Mamanios ir Josh McClung duetą – „Yoko Mono“ bei balkanų muzikos interpretacijas kuriančius „Banda Dzeta“. Negana to, pasirodymus surengs Taikūs Garsai, Ju Ragganaut, Gonzaless, Tafari, Ajeras bei svečias iš Mauricijaus – Maxi. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 „Rhythm Junkies“

Į ką festivalio lankytojams reikėtų atkreipti dėmesį? Ar dieninei ir vakarinei daliai galioja tie patys bilietai?

Taip, bilietas galios ir į dieninę, ir vakarinę dalį, bet žmonių labai lauksime visą laiką. Dienos metu taip pat kviečiame ateiti ir daug visko pamatyti tėvus su vaikais (vaikams iki 12 metų įėjimas į festivalį dienos metu nemokamas). Į vakarinę festivalio dalį bus galima patekti nuo 18 metų. Kaip ir paprastai į renginio vietą negalima įsinešti alkoholio ar ginklų. Smagias šypsenas, visą dieną veikiantį barą, užkandžius, gėrimus bus galima rasti renginio vietoje.

Kviečiame žmones pasinaudoti šia proga ir tikrai turiningai praleisti laiką, susipažinti ir išbandyti įvairias veiklas. Atkreipiame dėmesį, kad bus sudarytos sąlygos festivalyje praleisti visą dieną, nes nuolatos vyks  skirtinga programa skirtingose erdvėse, palankiomis sąlygomis galėsite įsigyti gėrimų bei maisto. Festivalio kaina (išankstiniai bilietai – 23 Lt (studentams, tiek kainuos visą laiką), vėliau bilietai brangs ir renginio dieną bus brangesni), palyginus su programos gausa, tikrai kukli, tad išnaudokite tai. Užsukite dieną ar atvykite jau tik į vakarines linksmybes, bet tai vistiek jums atsipirks su kaupu. Jeigu kurią nors dienos dalį praleisite, visą informaciją apie festivalio dalyvius galėsite gauti infocentre ir tokiu būdu praplėsti savo būsimo laisvalaikio variantus.

Kokio festivalio rezultato tikitės?

Tikimės, kad sulauksime žmonių susidomėjimo, tikimės, kad kažką įkvėpsime keliauti, pažinti ar atrasti sau tinkamas veiklas, kurios gyvenimą nuspalvins ryškėsnėmis spalvomis. Tikimės, kad praskaidrinsime žiemos kasdienybę ir labai tikimės, kad kitais ir kitais metais būsime dar didesni, įdomesni ir vėl galėsim susitikti JUDESY.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top