Now Reading
5 žingsniai… Ir jūs neberūkote

5 žingsniai… Ir jūs neberūkote

5 žingsniai... Ir jūs neberūkote

Norite mesti rūkyti ir pradėti gyventi sveikai? Nuspręskite ir veikite nedelsdami. Jums tereikia žengti penkis žingsnius ir… laisvė nuo tabako garantuota.

Pirmas žingsnis — planavimas

Išsirinkite protingą datą, kada norite mesti rūkyti ir pradėkite kelią į laisvę nuo tabako dabar pat. Pradėkite rašyti dienoraštį, kada ir kokiomis aplinkybėmis jums kyla noras rūkyti. Sužinosite, kodėl užsimanote dūmo ir jums bus lengviau įveikti savo potraukį.

Antras žingsnis — išsirinkite metodą

Deja, nėra vieno puikaus būdo, kaip mesti rūkyti ir kuris veiktų visus vienodai. Tikriausiai išmėginsite net kelias strategijas kol rasite savąją. Tačiau nenusiminkite, laimė, jog yra sukurta net keliasdešimt būdų mesti rūkyti, todėl rinktis tikrai bus iš ko. Nepamirškite įvertinti fizinės ir emocionalios priklausomybės nuo tabako.

Trečias žingsnis — susikurkite naują dienotvarkę

Kadangi rūkimas užima tam tikrą jūsų laiko dalį, turėsite suformuoti naujus įpročius. Vietoje pauzės cigaretei — kramtykite kramtomąją gumą po valgio, žaiskite kompiuterinius žaidimus… Venkite pasivaikščiojimų rūkalų kvapo turinčiose patalpose.

Ketvirtas žingsnis — kreipkitės palaikymo

Jūs esate vienintelis žmogus, kuris gali priversti save mesti rūkyti, tačiau tai nereiškia, kad esate vienas. Turite antrąją pusę, draugų, giminių, kurie nuoširdžiai linki jums „pasveikti“. Paprašykite, kad jie jus palaikytų — „suduotų“ per pirštus, kai klausite, ar neturi cigaretės, išklausytų pasakojimų apie jūsų patiriamas kančias. Patikėkite, jums bus lengviau, jei kalbėsitės apie savo pojūčius su artimais žmonėmis. Kai kurie labiau mėgsta skambinti į psichologines tarnybas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Penktas žingsnis — galvokite pozityviai

Žinokite, kad kiekviena diena be rūkimo — pasiekimas. Prisiminkite tai kiekvieną kartą, kai užsimanysite parūkyti. Mąstykite ir tikėkite, kad esate pakankamai stiprus atsispirti pagundai. Kartokite sau — „aš nerūkantis“. Laikui bėgant tuo patikėsite.

Sėkmės metantiems rūkyti!

Parengė Viktorija Gudelė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top