Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar saugu naudoti namie pagamintą natūralią kosmetiką?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar saugu naudoti namie pagamintą natūralią kosmetiką?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar saugu naudoti namie pagamintą natūralią kosmetiką?

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Dabar labai populiari rankų darbo ekologiška kosmetika. Turiu netgi vieną draugę, kuri tuo visai rimtai užsiiminėja. Kaip suprantu, kosmetika gaminama iš įvairiausių aliejų, hidrolatų. sakykite, ar naudoti tokią produkciją nepavojinga? Galbūt netinkamai sumaišius, kad ir ekologiškus ingredientus, vis tiek galima pakenkti odai?

Miglė

Namų darbo kosmetika yra lygiai tiek pat „pavojinga“, kiek gali būti „pavojingas“ namuose gamintas maistas. Juk jūs turbūt nemanote, kad namuose pasigamintos salotos gali būti pavojingesnės už pagamintas restorane ar prekybos centre. Greičiau atvirkščiai, jūsiškės bus ir vertingesnės (nes pirksite ne pigiausias, o geriausias, gal net ekologiškas daržoves), ir šviežesnės (nes gaminsite prieš pat valgymą), ir skanesnės (nes gaminsite taip, kaip mėgstate). Greičiausiai negalvosite nei apie konservantų, emulsiklių ar kitokių E priedų naudojimą.

Beje, yra mėgėjų, kurios namie gaminasi kosmetiką ne tik iš natūralių medžiagų, bet dar „praturtina“ pseudonatūraliais ar sintetiniais vitaminais, kolagenais, hialurono rūgštimi, net silikonais, pirktais „pigiai ebay’uje“. Tokių naminių „frankenšteino laboratorijų“ prasmę man sunku suvokti. Kalbant kulinarine kalba, tai turbūt kažkas panašaus į „pasidaryk kosmonautų maisto pats“. Kas nori valgyti kosmonautų maistą??? (reikės paklausti kosmonautų, kaip jis jiems).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau, jei gaminsitės kosmetiką lyg valgį savo atžalai (tik iš natūralių kokybiškų medžiagų, nenaudosite sintetinių pakaitalų, priedų, konservantų ir emulsiklių, t. y. tai, ko oda „nevirškina“), tuomet jūsiškei kosmetikai lygių nebus. Kaip supratote, viską lemia sudėtinės dalys ir jų kokybė.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top