Filmų „Boratas“ ir „Bruno“ bendraautoris pristato „antiromantinę“ komediją „Pašėlę pirmieji metai“

Laikas.lt

Santuoka visada buvo viena tų temų, kurių noriai griebdavosi romantinių filmų kūrėjai ir iš kurių nepabijodavo pasijuokti komedijų autoriai. Šįsyk į Lietuvos teatrus atkeliauja išties netradicinė romantinė komedija „Pašėlę pirmieji metai“ (angl. „Give It a Year“), kuri nustebins ne tik išradingumu, bet ir visiškai kitokiu požiūriu į dviejų žmonių santuokinį gyvenimą.

Žinoma, pats didžiausias filmo „Pašėlę pirmieji metai“ originalumo kaltininkas – kaip režisierius debiutuojantis Danas Mazeris, daugeliui pažįstamas kaip filmų „Boratas“, „Bruno“ ir „Diktatorius“ prodiuseris bei „Borato“ ir „Bruno“ scenarijų bendraautoris. Jis portalui Contactmusic.com tvirtino sukūręs „antiromantinę“ komediją, kurios gimimą paskatino nuobodulys, kilęs stebint tradicines romantines komedijas, kurių atomazga aiški nuo pirmųjų minučių. „Norėjau nustebinti žiūrovus ir atšviežinti požiūrį į komedijas apie santuoką. Man išties pabodo filmai, kurie vadinami romantinėmis komedijomis ir priverčia vos trissyk nusijuokti“,– filmo „Pašėlę pirmieji metai“ premjeros Londone metu sakė D.Mazeris.

Intriguojanti debiutuojančio režisieriaus komedija papasakos apie žavią ir ambicingą Nat (akt. Rose Byrne) ir rašytojo karjerą pradedantį jos mylimąjį Džošą (akt. Rafe‘as Spallas). Po to, kai ši porelė susipažįsta vakarėlyje, jiedu itin laimingi kartu nepaisant įvairių jų skirtumų. Pavyzdžiui, Džošas mėgsta viską apsvarstyti, o Nat dažniausiai veikia nieko nelaukdama, tačiau tarp jų įsižiebusi meilė ir aistra nenuginčijama. Taip ateina ir poros vestuvės, kurios išties primintų pasaką, jei ne artimųjų komentarai, kad Nat ir Džošo santuokai lemta žlugti. Taip jau išeina, kad po kurio laiko sutuoktinių kelyje pasimaišo galantiškas gražuolis amerikietis Gajus ir buvusi Džošo mergina Kloja... Artėja pirmosios vestuvių metinės , bet nė vienas nenori pirmasis nuleisti rankų.

„Šis filmas pats mane atrado. Visą gyvenimą stebėjau erzinančius santuokos aspektus ir keistai santykiuose besielgiančius žmones. Šioje juostoje daug mano asmeninės patirties, tai, ko gero, pats asmeniškiausias mano sukurtas filmas. Žinoma, ką kalbėti apie „Boratą“ ir „Bruno“, juk esu nei žurnalistas iš Kazachstano, nei homoseksualus mados žinovas“, – žurnalui „DIY“ sakė D.Mazeris.

Vienas Imdb.com  komentatorių naująjį filmą „Pašėlę pirmieji metai“ apibūdino kaip šviežio oro gurkšnį. „Nekenčiu romantinių komedijų. Kadangi išgirdau, kad ši bus „antiromantinė“, nutariau ją pamatyti. Tai buvo išties linksmas, sumanus, itin įtraukiantis filmas, kuris taps puikia pramoga tiek vyrams, tiek moterims. Situacijos tokios natūralios, kad negalėtumėte susivaldyti nesijuokę. Ši juosta tikrai nusipelno būti pamatyta, nes ji suteiks jums džiaugsmo“, – rašė Jonny Kerr pasivadinęs internautas.

Neįprasta, nenuspėjama, provokuojanti, necenzūruota ir pilna humoristinių išdaigų istorija iš šiuolaikinio Londono pagal geriausias „Borato“ humoro tradicijas Lietuvos kino teatrus pasieks jau kovo 22 dieną.

Danas Mazeris, „Give It a Year“, „Pašėlę pirmieji metai“

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai