„Velomaratono“ dalyviai varžysis dėl premjero, dviejų ministrų ir Vilniaus mero taurių

Pirmą kartą Vilniuje organizuojamas „Velomaratonas“, kuris vyks rugpjūčio 22 dieną, susilaukė ypatingo politikų dėmesio: dviračių šventės dalyviams taures įsteigė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, energetikos ministras Arvydas Sekmokas ir Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

Dėl trijų apdovanojimų varžysis sportininkų kategorijose startuosiantys „Velomaratono“ dalyviai: premjero taurė atiteks absoliučiam nugalėtojui, o ministrų taurės – greičiausiai važiavusiai moteriai ir geriausiai pasirodžiusiai komandai. Be to, nugalėtojams numatyti piniginiai prizai, o pirmąsias vietas užėmę sportininkai vyrų ir moterų įskaitose gaus dar ir po „Mercedes-Benz“ dviratį.

Vilniaus miesto mero taurė bus įteikta mėgėjų komandai, kurios gretose startuos daugiausia dviratininkų. Be to, mėgėjai po važiavimo galės dalyvauti loterijoje ir laimėti daugiau kaip 100 prizų. Visiems „Velomaratone“ važiuosiantiems vaikams organizatoriai padovanos po atšvaitą, ryškių spalvų liemenę ir suvenyrą. Galiausiai, visiems šventės dalyviams bus įteikti dalyvavimą liudijantys diplomai.

„Esame maloniai nustebinti, kad mūsų idėja surengti didelę dviračių šventę Vilniuje susilaukė tokio valdžios ir verslo žmonių palaikymo. Tai pirmasis renginys, tad toli siekiančių išvadų daryti nenorėčiau, bet manau, kad einame teisingu keliu: dviratininkų skaičius sparčiai auga, o jiems skirtų renginių sostinėje iki šiol beveik nebuvo“, – sakė pirmąjį Vilniaus „Velomaratoną“ organizuojančio Nacionalinio automobilių klubo direktorius Benediktas Vanagas.

Antradienį vakare į Vilniaus „Velomaratoną“ buvo užsiregistravę daugiau kaip 900 dalyvių, iš jų beveik 50 vaikų. Mėgėjų kategorijoje ketina startuoti apie 650, o sportininkų – daugiau kaip 200 dviratininkų. Sportininkams teks įveikti 80 arba 40 kilometrų distanciją, mėgėjams – 24 kilometrų, o vaikams – 2,4 km atstumą.

Nemokama registracija vyksta oficialioje renginio svetainėje internete – www.velomaratonas.lt. Ji truks iki rugpjūčio 20-osios (penktadienio) 12.00 valandos. Registruojantis renginio dieną starto mokestis bus 40 litų.

„Velomaratono“ trasa drieksis centrinėmis Vilniaus gatvėmis, vienas ratas sudarys 8 kilometrus. Renginio dieną (sekmadienį, rugpjūčio 22 d.) transporto eismas dviračių trasoje bus uždraustas, o šventės dalyvių ir žiūrovų saugumu rūpinsis keli šimtai žmonių: policijos pareigūnų, saugos tarnybų darbuotojų, medikų ir savanorių.

Organizatoriai siekia, kad „Velomaratonas“ taptų didžiausia kasmetine dviratininkų švente Lietuvoje. Prie idėjos įgyvendinimo prisidedanti Vilniaus miesto savivaldybė, savo ruožtu, tikisi, kad šis renginys ilgainiui taps svarbiausiu rugpjūčio akcentu sostinėje. Jau pirmasis „Velomaratonas“ turėtų tapti tarptautiniu: į Vilnių ketina atvykti dviratininkai iš Latvijos, Estijos, Danijos, Olandijos, Rusijos ir Baltarusijos.

„Velomaratoną“ organizuojantis Nacionalinis automobilių klubas įgyvendina įvairias saugų eismą ir sveiką gyvenseną propaguojančias programas. Jo vadovas Benediktas Vanagas yra žinomas automobilių lenktynininkas.

Laikas.lt

Velomaratonas, Vilniaus dviračių maratonas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai