Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar kokybiška pudra leidžia odai kvėpuoti?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar kokybiška pudra leidžia odai kvėpuoti?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar kokybiška pudra leidžia odai kvėpuoti?

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Turiu gan riebią veido odą. Dažnai atsiranda spuogelių, oda blizga. Spuogeliams maskuoti naudoju kreminę pudrą, tačiau Jūsų straipsnyje skaičiau, kad nereikėtų jos naudoti. Tačiau kituose šaltiniuose rašoma, kad kokybiška pudra nekenkia, nes ji leidžia odai kvėpuoti. Kaip yra iš tikrųjų? Ar yra kokių natūralių būdų maskuoti odos problemas? Gal yra kremų, mažinančių raudonį, skaistinančių veido odą? 

Marija

Maskuojamoji pudra yra pagaminta iš inertiškų mineralinių ar sintetinių medžiagų mikrodalelių, kurių oda negali sugerti, perdirbti ar panašiai „suvirškinti“, ji gali tik nusilupti kartu su atgyvenusiomis odos ląstelėmis. Tačiau pudros dalelės ne tik padengia odos paviršių, bet patenka ir į liaukų bei plaukų maišelių poras ir ten įstringa, užkemša jas, kaip kad glaistas užglaisto betoninę sieną ir visus jos plyšelius. Maža to, pudra suklijuoja paviršines raginio sluoksnio ląsteles ir neleidžia joms laisvai ir nepastebimai nusilupti, – negyvos ląstelės kaupiasi, raginis sluoksnis storėja, o poros „pampsta“. Čia turime reikalą ne su „kvėpavimu“, o su odos regeneracija, t. y. odos atsinaujinimu. Nieko nepataisomo neatsitiks, jei pudros užsitepsite kelioms valandoms, ar ypatingą vakarą, ir po to nuplausite. Tačiau, jei pudrą naudojate kasdien, tikrai anksčiau ar vėliau jūsų odai tai „atsirūgs“. Ir nesvarbu, kokio natūralumo laipsnio ji yra.

Neabejoju, kad jau yra pudrų, pagamintų iš nanodalelių – tokią pudrą oda ilgainiui absorbuoja, „suvirškina“, nes dalelės tokios supermažos, kad patenka į ląstelių plyšius, į limfą ir kraują, o kur jos dedasi po to, – niekas negali tiksliai pasakyti. Ar jūs norite taip eksperimentuoti su savo sveikata vardan tariamai lygios odos įspūdžio?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Aš pirmiausia stengčiausi dantis sukandusi išspręsti odos problemas, išskaistinti odą taip, kad jokių maskuojamųjų priemonių naudoti nebereikėtų. Natūralių priemonių problematiškai odai yra, dar reikia noro, valios ir kantrybės. 


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top