„Infekcijos kastingas“ – modelių tramplynas į tarptautinį mados pasaulį

Laikas.lt
A. Solomino ir G. Gražio nuotr.

Šį ketvirtadienį, kovo 7 dieną, 16 valandą jau šeštą kartą prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ vyksianti vieša festivalio „Mados infekcija“ modelių atranka „Infekcijos kastingas“ ne vienam jos dalyviui tampa  tramplynu į tarptautinį mados pasaulį. Kvapą gniaužianti iš Rokiškio rajono kilusios Giedrės Kiaulėnaitės modelio karjera prasidėjo būtent ant „Mados infekcijos“ podiumo, o dabar Giedrės nuotraukos puikuojasi garsiausiuose pasaulio mados žurnaluose.

„Galiu užtikrintai pasakyti, kad „Infekcijos kastinge“ dalyvaujančios merginos ir vaikinai gauna puikų mados pasaulio pradžiamokslį. Ši vieša modelių atranka yra geras startas: ji ne tik suteikia galimybę patekti ant „Mados infekcijos“ podiumo, bet ir būti pastebėtam modelių bei aktorių agentūrų atstovų, mados fotografų, o tai be jokios abejonės atveria duris į tarptautinį mados, kino ir fotografijos pasaulį“, – sako festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

Šiuos žodžius patvirtina G. Kiaulėnaitės istorija. Agentūros „Image Group“ atrastos merginos, kaip modelio, pirmasis debiutas įvyko būtent ant „Mados infekcijos“ podiumo. Nuo tada Giedrės karjera pasuko į tarptautinį mados pasaulį, o Lietuvoje įgyta patirtis labai pravertė dalyvaujant užsienio mados savaitėse.

Giedrė Kiaulėnaitė. Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

„Dalyvavimas festivalyje labai įtraukia: „Mados infekcija“ yra tikra infekcija. Ypač jauni, tik pradedantys modeliai festivalio metu pajunta, kas yra tempas, ką reiškia dalyvauti tikrame madų šou, jiems tai puiki mokykla“, – teigia Meda Jonaitytė, modelių agentūros „Image Group“ vadovė.

Netrukus po debiuto ant „Mados infekcijos“ podiumo G. Kiaulėnaitė tapo ispanų mados namų „Balenciaga“ išskirtiniu modeliu, į fotosesijas ir interviu merginą kviečia garsiausi pasaulio mados žurnalai – nuo ispaniškojo „Harper‘s Bazaar“ iki itališkojo bei japoniškojo „Vogue“, ji pozuoja prieš visame pasaulyje žinomų mados fotografų objektyvus ir demonstruoja visame pasaulyje garbinamų mados kūrėjų drabužius. Tarp jų tokie vardai kaip amerikiečių dizaineris Marc Jacobs, Gabriele Colangelo ar kylanti Italijos mados žvaigždė Marco De Vincenzo, taip pat Italijos mados namai „Missoni“, seserų Kate ir Laura Mulleavy puoselėjamas prekės ženklas „Rodarte“ ir kiti. Tačiau ir dabar G. Kiaulėnaitė mielai dalyvautų „Mados infekcijoje“.

Ypač laukia vaikinų ir vyrų

Šį ketvirtadienį, kovo 7 dieną, 16 valandą „Infekcijos kastinge“ modelių žvalgysis visi festivalyje dalyvaujantys ir savo kolekcijas pristatantys dizaineriai lietuviai. Tai Egidijus Sidaras, Sandra Straukaitė, Eglė Žiemytė, Lilija Larionova, Giedrius Šarkauskas, Diana Paukštytė, Kristina Vikøren, Laura Dailidėnienė, Lina Gudanavičiūtė, Ieva Daugirdaitė, iš „Injekcijos“ konkurso ant „Mados infekcijos“ podiumo patekę jaunieji dizaineriai labàdienà bei Eva Baliul.

Šių metų „Infekcijos kastingas“ ypatingas tuo, kad jame itin laukiama vaikinų – maždaug pusė visų „Mados infekcijos“ kolekcijų šiemet skirtos vyrams. Dizaineriai žada ieškoti ne tik jaunų vaikinų, bet ir suaugusių, vyresnių, tvirto sudėjimo vyrų.

Atrankoje gali dalyvauti tiek modelio duonos niekada neragavę vaikinai ir merginos, tiek profesionalūs modeliai nuo 15 metų amžiaus. Merginų ūgis privalo būti ne mažesnis kaip 174 cm, vaikinų – 182 cm. „Infekcijos kastingo“ dalyviai turi būti apsirengę tamsiais, prigludusiais drabužiais, merginos – avėti aukštakulnius. Atranka prasideda 16 valandą. Daugiau informacijos ir detalūs reikalavimai dalyviams – http://madosinfekcija.com/?page=news&language=lt&id=535

Naujausios pavasario tendencijos – „Grožio infekcijoje“

Iki festivalio pradžios „Panoramoje“ įvyks dar vienas itin didelio lankytojų dėmesio sulaukiantis renginys. Tai kovo 16 dieną rengiama „Grožio infekcija“. Jos metu festivalio užkulisių meistrų komanda tradiciškai sukurs specialiai „Mados infekcijai“ skirtą makiažą, o tarptautinės kosmetikos kompanijos ir jų grožio konsultantai nemokamai supažindins renginio lankytojus su naujausiomis pavasario grožio tendencijomis.

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje (Vokiečių g. 2) laukia kovo 22-23 dienomis. Per dvi jau penkioliktojo, jubiliejinio, festivalio dienas iš viso bus parodyta 15 kolekcijų, o kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys ir dizaineriai iš Vokietijos, Danijos bei Rusijos.

Daugiau informacijos apie festivalį: www.madosinfekcija.lt ir www.facebook.com/madosinfekcija.


 

modelių atranka, „Infekcijos kastingas“, „Mados infekcija“

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai