Now Reading
Kaip kūno kalba palenkti žmones į savo pusę?

Kaip kūno kalba palenkti žmones į savo pusę?

Kaip kūno kalba palenkti žmones į savo pusę?

Ašvyras.lt

Jau žinome, kad žmonės “Pasitinka pagal apsitaisymą, išleidžia pagal protą“. Įprastai mes susidarome vadinamą “pirmąjį įspūdį” apie žmogų ne vien pagal jo aprangą, tačiau ir pagal jo kūno kalbą, gestus. Kitaip sakant, mes susidarom įspūdį iš to, ką mums “pasako” žmogaus kūnas. Minėtas “pirmasis įspūdis” formuojasi praktiškai iškart, kai Jūs pastebite žmogų (per keletą sekundžių). Dažniausiai kelių sekundžių užtenka tam, kad susidarytumėt nuomonę apie žmogų tam tikram laikui.

Kokiu būdu pagerinti savo kūno kalbą, kad praktiškai visuomet sudarytumėt teigiamą įspūdį? Kaip palenkti žmones į savo pusę kūno kalba? Pabandysiu pateikti keletą rekomendacijų.

1. Atkreipkite dėmesį į tai, kaip Jūs judate

Stebėkite save iš šalies. Pavyzdžiui, galite peržiūrėti video įrašus, kuriuose dalyvavote ir objektyviai įvertinti, kiek malonūs akiai yra Jūsų kūno judesiai.

2. Aptikite savo judesiuose trūkumų ir pašalinkite juos

Tai nėra taip paprasta, kaip atrodo, todėl šiai užduočiai įvykdyti gali prireikti ne vieno mėnesio, tačiau tai būtina atlikti tam, kad Jūsų kūno kalba taptų tobulesnė. Be to, galima atkreipti dėmesį į tai, kaip juda kiti žmonės, kurie pelnė Jūsų simpatiją. Pavyzdžiui, galite paanalizuoti Holivudo įžymybių arba visuomenės veikėjų elgseną. Pabandykite dalį jų patirties pritaikyti sau (tik nesistenkite visko kopijuoti – tapsit klounu, atrodysit juokingas aplinkiniams).

3. Atsipalaiduokite

Bet kokioje aplinkoje stenkitės jaustis komfortiškai. Nuleiskite pečius. Nebijokite kliudyti kokį nors daiktą, esantį šalia Jūsų. Aišku, neperlenkite lazdos ir neperženkite tos ribos, kuomet vietoj pasitikinčio savimi žmogaus Jūs tapsite vulgariu neišmanėliu, užmetančiu kojas ant stalo.

4. Nieko nevartykite rankose

Žinote, kokia problema iškyla žmonėms, nepasitikintiems savimi? Jie nežino, ką daryt su rankomis. Būtent todėl prezentacijų metu daugelis desperatiškai maigo flomasterius arba nepaleidžia iš rankų stiklinės vandens. Moterys pristatymų metu dažnai pasitaiso rūbus, tarsi tikrindamos: “ar aš vis dar vietoj?”. Atlaisvinkite savo rankas ir judinkite jas į taktą su tuo, ką Jūs sakote.

Nebijokite “atvirų” gestų. Demonstruokite delnus, tačiau nerodykit kumščių – tai atstumia žmones. Judinkit rankas, tačiau kryptis turi būti nuo Jūsų link klausytojo.

Atminkite, kad Jūsų kūnas turi kalbėti įvairiais gestais. Kadangi ši tema labai aktuali praktiškai visiems, bent kažkiek susijusiems su oratoryste žmonėms, noriu parodyti, kokios yra bazinės oratoriau rankų padėtys:

Rankos išilgai kūno! Ši standartinė rankų padėtis ypač gerai tinka situacijose, kuomet jūs tiesiog stovite ir nekalbate, t.y. jums nereikia įtakoti publikos ir panašiai.

Atviras namukas – tai mėgstamiausia A. Merkel rankų padėtis, todėl internete sklando pokštas “būk atsargus su super klijais”. Ši bazinė padėtis patogi tuo, kad iš jos galima lengvai vystyti kitus gestus bei labai lengva grįžti į pradinę padėtį, tačiau labai svarbu, kad pirštai nebūtų nuleisti labai žemai.

Uždaras namukas! Tai gan dažnai naudojama rankų padėtis, ypač sėdint. Galima minusas – kartais tokią rankų padėti pašnekovai gali priimti, kaip “uždarumą” bei būna situacijų, kuomet oratorius susijaudina, suspaudžia pirštus ir išbąla kauliukai.

Ranka ant rankos – gera ir labai dažnai vyrų naudojama rankų padėtis, kuomet delnas dengia delną arba išorinę plaštakos dalį.

Smagiausia stebėti seminarus, už kuriuos tenka mokėti 1000+ Litų už 4 valandas… Sumoki, ateini, o prieš save matai tokį vaizdą:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

5. Šypsokitės

Paradoksalu, tačiau šypsena išties teigiamai įtakoją Jūsų įvaizdį. Aišku, nereikėtų nuolat vaikščioti užsimetus “amerikietišką šypseną”, tačiau laikas nuo laiko šypsotis išties yra naudinga tiek Jūsų vidinei būsenai, tiek santykiams su aplinkiniais pagerinti.

Beje! Jeigu nusprendėte laikytis šios taisyklės, nuoširdžiai patariu ir priedą – reguliariai lankykitės pas odontologą.

6. Pakelkite galvą ir išsitieskite

Nereikia tiesti galvos į priekį – Jūs ne strutis. Daugelis žmonių nesusimąsto, kad laikysena formuojama ne vien nugaros, bet ir galvos ir kaklo pagalba. Stenkitės, kad Jūsų kaklas ir nugara sudarytų tiesią liniją.

7. Asmeninė erdvė

Gerbkite asmeninę žmonių erdvę. Nestovėkite per arti kito žmogaus, jeigu nepakankamai jį pažįstate. Nelieskite žmonių – palikite visu tuos “broliškumus”, pavyzdžiui, tapšnojimus per petį arba sagų čiupinėjimą ir panašiai.

8. “Veidrodžio” technika

Kūno kalba be kito žmogaus kūno kalbos kartojimo – tai tas pats, kas aklo pokalbis su kurčiu. Tam, kad geriau susikalbėtumėt su pašnekovu, “pasiskolinkite” jo judėjimo manierų. Aišku, čia labai svarbu nepersistengti. Priešingu atveju pašnekovas pamanys, kad Jūs – ne visai adekvatus žmogus. Tiesiog stebėkite tam tikrus judesius, kuriuos atlieka Jūsų pašnekovas ir po tam tikro laiko stenkitės juos pakartoti.

9. Būkite pozityvūs

Tiesiog būkite pozityvūs žmonių atžvilgiu ir jie taip pat reaguos į Jus. Tai, kaip Jūs patys suvokiate save ir aplinkinius, labai stipriai veikia Jūsų kūno kalbą.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top