Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Išsausėję plaukai

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Po žiemos mano plaukai labai išsausėjo, veliasi, nebeįmanoma susitvarkyti... Kai ištrinkus galvą plaukai išdžiūsta, ties viršugalviu labai pasišiaušia. Ką patartumėte daryti? Gal yra kokių specialių priemonių, atgaivinančių pavargusius plaukus?

Panašu, kad jūsų plaukai nusilpę, gal nuo agresyvaus šampūno, gal nuo per dažno trinkimo, kepurių ar šalčio.

Siūlyčiau pakeisti šampūną – įsigykite ekologišką (pavyzdžiui, BEMA), jis mažiau putoja, todėl tausoja ir galvos odą, ir plaukus, nepašiaušia plauko žvynelių.

Kartą per savaitę pasidarykite maitinamąją-atkuriamąją plaukų kaukę su geru aliejumi. Tai nesudėtinga: sudrėkinkite galvą ir plaukus; pamasažuokite aliejumi galvos odą, po to aliejumi ištepkite plaukus, tuomet užsidėkite dušo kepuraitę ir apsukite rankšluosčiu ar kepure, kad būtų šiltai. Pabūkite bent valandą arba išmiegokite naktį, kad vertingos aliejuje esančios medžiagos turėtų laiko susigerti. Ryte išplaukite plaukus švelniu ekologišku šampūnu. Aliejinės plaukų kaukės nuramina sudirgusią galvos odą, sureguliuoja riebalų gamybą, atgaivina ir sustiprina plaukų šaknis ir pačius plaukus. Tinkamiausi aliejai – kokosų, sezamų, iš brangesnių – medetkų, arganų, simondsijų, kvapnusis „Monoi“ arba specialus mišinys galvos odai ir plaukams.

Jei nenorite naudoti riebalų, plaukus neįtikėtinai atgaivina šviežiai spaustų alavijų sulčių kaukės. Perplauti nereikia. Šviežių tikrųjų alavijų lapų galite rasti „Kvapų namuose“. Juos atsivežame iš ekologiško ūkio saulėtoje Ispanijoje.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

konsultacija, kvapų namai, natūrali kosmetika, natūralios kosmetikos specialitės, Rūta Daunoravičienė, veido oda, veido odos priežiūra

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai