Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Dvyliktokų išleistuvės ir graži veido oda

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Dvyliktokų išleistuvės ir graži veido oda

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Dvyliktokų išleistuvės ir graži veido oda

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Esu dvyliktokė. Kaip ir dauguma paauglių, turiu problemų su veido oda, žinau, kad tai anksčiau ar vėliau jos praeis, tačiau per išleistuves norėčiau atrodyti gražiai, su švaria ir gražia oda. Nenaudoju jokios kosmetikos. Labai nemėgstų kremų, nes jie visada palieka labai bjaurų riebumo jausmą, nenaudoju tonikų, nes po to traukia veido odą, nesitepu ir pudros, nes nenoriu atrodyti kaip susenusi moteris… Ar yra kokiu lengvų priemonių, padėsiančių man būti gražiai per mano išleistuves?

Ieva

Labai gerai, kad vengiate kosmetikos. Taip sudarote sąlygas odai ir ant jos tarpstančiai mikroflorai pačiai išmokti tvarkytis su aplinkos iššūkiais, „grūdinate“ odą. Neabejoju, kad pasibaigus hormoniniams organizmo pokyčiams, turėsite puikią atsparią odą. Kažkas yra pasakęs, kad odą turime tokią, kokią susikuriame iki 20 metų: svarbu jos anksti nesugadinti kosmetikos priemonėmis ir procedūromis. Ir aš labai šiam teiginiui pritariu.

Kai tikrai reikia, galima imtis paprastų natūralių medžiagų. Lengva ir itin maloni priemonė yra gėlių arba žolynų vandenys, t. y. hidroliatai. Tai nedidelės koncentracijos vandeniniai žolynų ekstraktai, be riebalų, sintetinių priedų, spirito ar kitokių konservantų (bent jau turėtų būti be jų). Levandų, palmarozų, kraujažolių, pelargonijų, arbatmedžių hidroliatai švelniai ramina, saugo nuo spuogų, uždegimų. Purkškite ant veido 2 kartus per dieną, leiskite nudžiūti.

Nuostabiai uždegimus „sutvarko“ alavijas (alijošius) – tepkite problemines vietas ką tik spaustomis jo sultimis; nuplauti nuo odos nereikia.

Greitesniam efektui ant probleminių zonų galima dėti prausiamojo gasulo molio kaukes (1 kartą per dieną; laikyti kelias minutes ir nuplauti).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dar stipresnio poveikio priemonė – natūrali KN emulsija Spuoguotai odai, naudojama kaip kasdienis kremas iki pagerėjimo.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top