Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar eko kosmetiką nekenkia kūdikiams?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar eko kosmetiką nekenkia kūdikiams?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Ar eko kosmetiką nekenkia kūdikiams?

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Norėjau paklausti, ar galima ekologišką kosmetiką naudoti kūdikiams? Įvairius aliejus kūneliui, eterinius aliejus vonelėms ir t. t. Ar tokia kosmetika nesukelia alergijos ar kitų odos problemų?

Vilma

Kūdikiams nereikėtų naudoti jokių odos priežiūros priemonių, net ir ekologiškų.

Patariama, kuo rečiau prausti, kad nepažeistume apsauginio odos sluoksnio ir besiformuojančios mikrofloros.

Prausti tik vandeniu, geriau minkštu. Suminkštinti vandenį galima įpylus hidroliatų (levandų, ramunėlių), avižų miltų ar dribsnių. Kartais galima naudoti natūralų botaninį muilą „Avena“.

Kai būtina, pavyzdžiui, šerpetoja ar sudirgo odelė, galima patepti aliejumi – tiks saulėgrąžų, kokosų, sezamų, migdolų. Kirkšnims ir užpakaliukui tiks riebesni – sviestmedžių ar mangų sviestai. Netepkite aliejų kasdien, jei nėra būtinybės. Tegu oda bręsta ir „grūdinasi“ be pašalinio įsikišimo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sudirgusią odelę galima nuraminti ramunėlių, levandų, šalavijų, rožių hidroliatais. Tai švelnesnės priemonės negu eteriniai aliejai, nesukeliančios jokių nepageidaujamų reiškinių.

Eteriniai aliejai gali dirginti kūdikių kvėpavimo takus ir odą, juos naudokite tik išimtiniais atvejais minimaliomis koncentracijomis – patalpoje jų kvapas turi būti vos vos juntamas. Aliejus siūlyčiau pirkti tik „Kvapų namuose“, arba nenaudoti jokių – pardavėjai (net ir vaistininkai) dažniausiai neturi reikiamos kompetencijos ir nežino, kokios kokybės aliejus siūlo. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad klastotės šioje srityje itin dažnos.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top