Now Reading
Casey Legler – pirmoji moteris, dirbanti vyriškų drabužių modeliu (foto)

Casey Legler – pirmoji moteris, dirbanti vyriškų drabužių modeliu (foto)

Casey Legler – pirmoji moteris

Laikas.lt
Parengta pagal Guardian.co.uk

Savitų dvilytiškumo bruožų turinti 35 metų prancūzaitė Casey Legler – pirmoji moteris, dirbanti vyriškų drabužių modeliu. Buvusi oplimpinė plaukikė nėra vien tik dailaus veidelio savininkė – ji protinga, kūrybiška ir labai filosofiškai žiūrinti į savo dabartinį vyriškų drabužių modelio darbą.

Vaikystėje C. Legler dažnai keliaudavo, persikraustydavo iš vieno miesto į kitą, tad jau tada ji pradėjo pastebėti mados tendencijų kaitą ir skirtumus tarp prancūzų ir amerikiečių mados supratimo: „Gana anksti pradėjau suprasti, kad tai, kaip tu atrodai, dar nieko nepasako apie tai, kas tu esi. Aš nesu dvilytė asmenybė, nejaučiu gyvenime jokios dviprasmybės“, – sako C. Legler. Moters tikslai labiau politiniai: „Aš noriu atstovauti ir pristatyti tai, ko didžioji dalis visuomenės nesupranta ir tam priešinasi. Mes turime labai griežtus apibūdinimus, kuriais identifikuojame save, kaip vyrus ar moteris, manau, tai mus labai dažnai apriboja.“

35 metų, 184 cm. ūgio, tvirto sudėjimo, linksma mergina su keista, išdidžia roko žvaigždės eisena; jos balsas švelnus ir ramus, o kalbėdama su kitais, ji išlaiko nenutraukiamą akių kontaktą. Prieš fotoaparatą išryškėja jos atsikišęs smakras, paaštrėja veido bruožai – tada ji pavirsta „juo“.

Mada nuolatos „žaisdavo“ su lytiškumu, nuo XVIII a. vyrų su perukais ir makiažu iki Patti Smith ir Davido Bowie, bei dabartinės vyriškos lyties modelio Andrej Pejic sėkmės, pastarąjį žurnalas FHM pavadino viena iš „seksualiausių pasaulio moterų“. Dabar patys įdomiausi šių laikų dizaineriai yra tie, kurie žaidžia ir bando apgauti žmogaus lytiškumą, kurie daro įtaką mūsų mintims apie lyčių skirtumus. Daug kalbų ir aptarinėjimų pastaruoju metu sukėlė 21-erių modelis Pejic, kuris dirba ir su vyriškų, ir su moteriškų drabužių dizaineriais. Andrej Pejic patinka toks mistikos lygmuo, paslapties ir intrigos išlaikymas, ir jis stengiasi nesivelti į diskusijas ir apkalbas apie jo dvilytiškumą. Dėmesį nuo Andrejaus atitraukė Casey Legler, kuri šiuo metu yra tikra atgaiva mados pasaulyje. Būdama 35 metų amžiaus ji sėkmingai dirba modelio darbą ir visada turi ką pasakyti apie savo veiklą: kodėl tai daro ir kokį vaidmenį tai gali turėti už mados pasaulio ribų.

Iki 21 metų amžiaus Casey Legler buvo olimpinė plaukikė, 1996 m. atstovavusi Prancūzijai vasaros Oliminėse žaidynėse, šiuo metu, būdama 35-erių, didžiąją savo laiko dalį ji skiria modelio darbui, demonstruodama ir moteriškus, ir vyriškus drabužius. Atsisakydama plaukikės karjeros mergina atsisakė ir koledžo stipendijos, tad tuo metu jai teko įsidarbinti prekybos centre – tada viską reikėjo pradėti iš pradžių.

Vėliau ji pradėjo studijuoti architektūrą ir dizainą, gavo stipendiją mokytis teisės mokykloje, bandė studijuoti mediciną, taip besiblaškydama galiausiai persikraustė gyventi į Niujorką, kur pradėjo darbuotis įvairiose meno srityse: muzikoje, rašyme ir pan., kol galiausiai jos draugas fotografas Cassas Birdas paprašė leidimo parodyti jos nuotraukas kelioms modelių agentūroms. Ji neprieštaravo. Taip Casey Legler pradėjo savo modelio karjerą „Ford“ modelių agentūroje.

Profesorės Ruth Holliday manymu, tokie modeliai kaip Casey Legler and Andrej Pejic tirkai gali turėti nemažai politinių intensijų. „Tai kaip jie įtaigiai suvaidina priešingas lytis ir priverčia žiūrovus tuo patikėti, tik parodo, kad lytiškumas ir yra vaidmuo“, – teigia Ruth. Remiantis tokia nuomone, priemonės, padedančios tai sukurti, yra drabužiai bei makiažas, tampantys vaidinimo dalimi, o tai tik dar kartą primena, kad mada yra tikriausias menas. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top