Now Reading
„Infekcijos kastingas“: nuo galimybės eiti „Mados infekcijos“ podiumu iki vaidmenų kino filmuose

„Infekcijos kastingas“: nuo galimybės eiti „Mados infekcijos“ podiumu iki vaidmenų kino filmuose

„Infekcijos kastingas“: nuo galimybės eiti „Mados infekcijos“ podiumu iki vaidmenų kino filmuose

Laikas.lt
G. Gražio, L. Gineitytės, T. Adomavičiaus nuotr.

Nedidelės nuolaidos ir išimtys ant „Mados infekcijos“ podiumo svajojantiems patekti vaikinams ir modelių atranka ne tik festivaliui, bet ir būsimiems kino filmams. Taip atrodė šį ketvirtadienį, kovo 7 dieną, jau šeštą kartą prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ vykusi vieša festivalio „Mados infekcija“ modelių atranka „Infekcijos kastingas“.

„Šįkart atranka buvo ypatinga tuo, kad joje itin laukėme vaikinų, mat maždaug pusė visų „Mados infekcijos“ kolekcijų šiemet skirtos vyrams. Būtent dėl šios priežasties kai kuriems ant festivalio podiumo svajojantiems patekti vaikinams padarėme nedidelių nuolaidų ir išimčių“, – sako festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

Reikia ir jaunų, ir vyresnių

Modelių „Infekcijos kastinge“ šįkart žvalgėsi visi festivalyje dalyvaujantys ir savo kolekcijas pristatantys dizaineriai lietuviai. Tai Egidijus Sidaras, Sandra Straukaitė, Eglė Žiemytė, Lilija Larionova, Giedrius Šarkauskas, Diana Paukštytė, Kristina Vikøren, Laura Dailidėnienė, Lina Gudanavičiūtė, Ieva Daugirdaitė, iš „Injekcijos“ konkurso ant „Mados infekcijos“ podiumo patekę jaunieji dizaineriai labàdienà bei Eva Baliul.

Dizaineriai dairėsi ne tik jaunų vaikinų, bet ir suaugusių, vyresnių, tvirto sudėjimo vyrų. Modelių festivalio organizatoriai ieškojo ir kovo 19 dieną į Lietuvą atvykstančiam bei kartu su Vilniaus dailės akademijos studentais kūrybinių dirbtuvių metu kolekciją kursiančiam Rusijos performanso menininkui, dizaineriui Andrey Bartenev. Dar prieš atvykdamas į Lietuvą dizaineris išreiškė pageidavimą, kad jo kartu su studentais sukurtus drabužius ant „Mados infekcijos“ podiumo demonstruotų nestandartiniai modeliai.

Ne tik mada, bet ir kinas

Atrankoje galėjo dalyvauti tiek modelio duonos niekada neragavę vaikinai ir merginos, tiek profesionalūs modeliai nuo 15 metų amžiaus.

Net jei „Infekcijos kastingo“ dalyviai šįkart ir nebuvo atrinkti dalyvauti „Mados infekcijoje“, jų šansai sublizgėti tuo dar nesibaigė. Modelių atrankos metu įdomių veidų ir skirtingų tipažų ieškojo, juos fiksavo ir savo duomenų bazėje registravo aktorių paieškos agentūra. Pasiūlymų „Infekcijos kastingo“ dalyviams turėjo ir profesionalios modelių paieškos agentūros.

„Grožio infekcijoje“ – stiprėjančio pavasario dvelksmas

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iki festivalio pradžios „Panoramoje“ įvyks dar vienas itin didelio lankytojų dėmesio sulaukiantis renginys. Tai kovo 16 dieną rengiama „Grožio infekcija“. Jos metu festivalio užkulisių meistrų komanda tradiciškai sukurs specialiai „Mados infekcijai“ skirtą makiažą, o tarptautinės kosmetikos kompanijos ir jų grožio konsultantai nemokamai supažindins renginio lankytojus su naujausiomis pavasario grožio tendencijomis.

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje (Vokiečių g. 2) laukia kovo 22-23 dienomis. Per dvi jau penkioliktojo, jubiliejinio, festivalio dienas iš viso bus parodyta 15 kolekcijų, o kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys ir dizaineriai iš Vokietijos, Danijos bei Rusijos.
 

Daugiau nuotraukų – galerijoje

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top