Now Reading
6 moksliškai įrodyti būdai: kaip būti patraukliam!

6 moksliškai įrodyti būdai: kaip būti patraukliam!

6 moksliškai įrodyti būdai: kaip būti patraukliam!

Asvyras.lt

Mokslininkai nemažą dėmesį skiria žmonių santykiams, nagrinėja mūsų elgseną, tiria hormonų, kvapų įtaką mūsų santykiams bei nuomonių formavimui.

Šį kartą noriu, kad vyrų arsenalą papildytų 6 moksliškai įrodyti būdai, kaip būti patraukliam, tačiau atminkit, kad šį “ginklą” reikia naudoti saikingai, nes moterys lengvai “užuodžia” spąstus bei jų arsenalas ne ką prastesnis.

1. Žiūrėk jai tiesiai į akis

Dviejų eksperimentų metu dalyviams buvo liepta žiūrėti vieniems į kitus (visiškai nepažįstamus, priešingos lyties žmones) nenukreipiant žvilgsnio 2 minutes. Paaiškėjo, kad po tokio kontakto žmonės vieni kitiems atrodo ženkliai patrauklesni. Jūs ir patys pastebėsite tą įdomų jausmą, kuomet ilga laiką žiūrite moteriai į akis: viduje prasideda įdomūs procesas – neišsigąskit. Beje, nespoksokit į ją net nemirksėdami ir nenuleisdami akių visą laiką, nes tai gan baugu. Naudokite šią techniką saikingai, retkarčiais prikaustydami jos dėmesį žvilgsniu – pastebėsite, kad kartais gali sutrikti kalba (žmonės tiesiog pradeda nerišliai kalbėti, pasimeta).

2. Santykiai nesivysto?

Kalbėkite apie keliones, o ne apie kiną. Po pokalbio apie kiną noras susitikti kilo tik 9% tyrimo dalyvių. Tais atvejais, kuomet pokalbio tema buvo kelionės, vėl susitikti norinčių skaičius išaugo dvigubai.

3. Norite atrodyti patrauklesnis?

Kiek laiko reikia, kad suprastumėt, jog žmogus yra išvaizdus? 13 milisekundžių. Tai ne pokštas. Kad tiksliai išsiaiškintų, kaip greitai mes galime nustatyti, patinka mums kas nors ar nepatinka, neurobiologės Ingrid Olsson ir Christie Marshuets atliko eksperimentą: jos parodė vyrams ir moterims keletą veidų – paprastų ir neįtikėtinai gražių, bei paprašė įvertinti jų patrauklumą.

Gudrybė buvo tame, kad veidai buvo rodomi taip greitai, kad kiekvienai nuotraukai atitekdavo 13 milisekundžių. Tokių greičiu besikeičiančių vaizdų praktiškai neįmanoma įžvelgti. Tačiau nepaisant minėto fakto, dalyviai vertino veidus (kurių, anot pačių dalyvių, jie negalėjo įžvelgti) neįtikėtinai tiksliai.

Taigi Jūs turite nedaug laiko įspūdžiui sudaryti, bet kai ką jūs galite padaryti: išsimiegoti ir apsirengti ką nors raudono. Nesvarbu, kas Jūs – vyras ar moteris. Raudona spalva pridės Jums balų. Vyrai – kilstelėkit smakrą. Damos – šiek tiek nuleiskite smakrą.

4. Pamirškit visas nuobodžias vakarienes restoranuose

Sugalvokite ką nors originalesnio. Kas gali padėti sutuoktiniams, ilgai gyvenantiems santuokoje, pagyvinti savo santykius? Mokslininkai teigia: geriausia priemonė – kartu pergyventi kažką jaudinančio.

Mokslininkai atliko 10 savaičių trukusį tyrimą, kurio metu sutuoktiniams buvo siūloma praleisti laiką arba ramiai ir maloniai, arba nuotykiaujant. Nuotykiai nugalėjo.

Kodėl stiprūs išgyvenimai taip teigiamai veikia mūsų santykius? Todėl, kad mūsų pasąmonė nelabai supranta, kodėl padažnėjo mūsų pulsas. Jeigu mes pradedame jaudintis, nesvarbu dėl kokių priežasčių, šis jaudulys mums asocijuosis su žmogumi, kuris tuo momentu buvo šalia. Netgi jeigu mūsų susijaudinimas neturi nieko bendro su minėtu žmogumi. Ir dar – geros akimirkos turi dagiau galios negu blogos, todėl tai, kaip Jūs švenčiate, daug svarbiau nei tai, kaip Jūs baratės.

5. Ką dovanoti?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tiriant paaiškėjo, kad geriausias spendimas – nebandyti būti originaliam, o tiesiog padovanoti žmogui tai, ko jis nori, tačiau pats niekada nesiryš leisti tam pinigų. Taškas!

6. Klauskite teisingų klausimų

Arturas Aronas, psichologas iš Niujorko universiteto, atliko tyrimą, skirtą nustatyti geriausią būdą užmegzti greitą ir gilų (stiprų) kontaktą tarp žmonių. Paaiškėjo, kad geriausias būdas – užduoti “teisingų” klausimų! Eksperimento eigoje Aronas paprašė vyrų ir moterų, niekada anksčiau nemačiusių vieni kitų, pasikalbėti 30 minučių. Bandydamas pasiekti artumo, kurio įprastai siekiama mėnesį arba metus, jis sudarė 36 klausimų sąrašą. Jų tarpe yra, pavyzdžiui:

  • Jeigu Jūs turėtumėt galimybę papietauti su absoliučiai bet kuriuo žmogumi, ką Jūs išsirinktumėte?
  • Ar norėtumėt būti įžymus(įžymi)? Kokioje srityje?
  • Prieš darydama rimtą skambutį, Jūs kada nors repetuojate?
  • Jeigu Jūs galėtumėt nugyventi 90 metų ir išsaugoti arba proto “aštrumą”, arba kūno jaunystę, ką Jūs rinktumėtės?
  • Kam Jūs esat labiausiai dėkingi?

Paaiškėjo, kad, užduodant teisingus klausimus, valandos bėgyje išties galima pasiekti tokį kontaktą, kuris tampa stipresnis netgi už metų metus trunkančius santykius.

Ką gi, vyrai, tikiuosi šie patarimai bus naudingi ir pravers Jums kuriant gerus santykiu!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top