Grupė AVaspo pristato kūrinį „Sielos turizmas“

Laikas.lt

Alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė.“ geriausios eksperimentinės grupės apdovanojimą pelniusi grupė AVaspo pristato kūrinį „Sielos turizmas“ iš netrukus pasirodysiančio albumo „Kraujuojantis okeanas/Ocean is bleeding”.

Paklausta apie kūrinio idėją ir atsiradimą, grupės lyderė, poetė Gabrielė Labanauskaitė, atsako:„Kūrinio idėja kilo kadaise bekeliaujant į Indiją, kai oro uostas buvo kupinas įvairiausių žmonių, kuriuos su Vladu (grupės būgnininku- aut. past.) pavadinome sielos turistais. Hipiai iš Rusijos, optimistiškai nusiteikę amerikiečiai, daugybė žmonių, apsikarstę Budos atributika ir indiškais rūbais, stovėjo minioje, laukdami darbuotojų leidimo eiti TEN.  Žinoma, kad TEN jų laukia „guru”, laukia geresnis gyvenimas ir nušvitimas. Žinoma, kad ten iš tiesų jų niekas nelaukia, išskyrus išgyventi (kad ir iš turistų) besitikinčių indų su dirbtinai pastatytais istoriniais pastatais už Delio. Dar žinoma, kad nuo savęs nepabėgsi ir nenukeliausi nei traukiniais, nei lėktuvais. Todėl man sielos turizmas, tik onanizmas – malonus vienkartinis orgazmas, laikinai numalšinantis geismą. Saviapgaulė, kaip ir pats oksimoroninis žodžių darinys – siela (tai, kas dvasiško) ir turizmas (verslas).”

AVaspo „Sielos turizmas“:


Albumo pristatymo koncertai vyks kovo 28 d., klube „Gluck”, Vilniuje  ir balandžio 11 d., festivalyje „Centras”, kino teatre „Romuva”, Kaune.

AVaspo, gabrielė labanauskaitė, „Kraujuojantis okeanas/Ocean is bleeding”, „Sielos turizmas“

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai