Now Reading
Suimtos įžymybės: bausti negalima pasigailėti

Suimtos įžymybės: bausti negalima pasigailėti

Suimtos įžymybės: bausti negalima pasigailėti

Vis dažniau žiniasklaidoje girdime apie paklydėles įžymybes, kurių būtos ar nebūtos nuodėmės susilaukia teisėsaugos dėmesio. Tačiau ar teisėjo plaktukas joms visuomet sąžiningas?

James Brown

Soul žanro krikštatėviu vadinamas Brown padovanojo pasauliui puikius hitus, tokius kaip „I Got You (I Feel Good)“ ir „It‘s A Man‘s Man‘s Man‘s World“. Tačiau jis nebuvo šventasis ir nuolat pažeidinėjo įstatymus.

1988-aisiais dainininkas įsiveržė į draudimo seminarą nešinas šratiniu šautuvu ir apsvaigęs nuo narkotikų. Po to sekė pusvalandį trukusios lenktynės su policija, pasibaigusios pareigūnams kulkomis suvarpius Browno automobilio padangas. Atlikėjas buvo suimtas ir apkaltintas nepaklusimu pareigūnams bei užpuolimu. Už tai jis buvo nuteistas šešeriems su puse metų kalėjimo, tačiau buvo paleistas po trejų.

Jane Fonda

Ši žymi aktorė buvo suimta Klivlendo oro uoste 1970-aisiais, įtarus narkotikų kontrabanda. Vietnamo karo įkarštyje, Fonda buvo žinoma kaip priešiškai vyriausybės atžvilgiu nusiteikusi maištininkė. Politiniu aktyvumu garsėjanti aktorė tuo metu nešėsi viso labo vitaminus, o ne narkotikus – jos suėmimas yra puikus to laikmečio paranojos atspindys. Pozuodama policijos nuotraukai, aktorė nepasimetė ir nepraleido progos iškelti kumštį, tarsi sakydama „Saugokis, Nixonai!“.

Danny Trejo

Kai kurie aktoriai tampa žvaigždėmis dar vaikystėje. Trejo, tuo tarpu, vaikystėje buvo narkotikų prekeivis. Šis meksikiečių kilmės stipruolis, svajojęs apie profesionalaus boksininko karjerą, net vienuolika metų praleido įvairiuose JAV kalėjimuose, tarp jų ir San Quentine, už ginkluotus apiplėšimus bei prekybą narkotikais.

Tačiau būtent įkalinimo įstaigose jis išgarsėjo kaip puikus boksininkas bei įstojo į dvylikos žingsnių programą, padėjusią mesti nusikalstamą veiklą. 1985 m. draugas pakvietė Trejo į filmavimo aikštelę, kur jam pasiūlė vaidinti statistą. Vėliau reikalai tik gerėjo – vaidmenys filmuose „Desperado“, „Nuo sutemų iki aušros“ ir kituose pavertė šį aktorių pasauline įžymybe.

Lindsay Lohan

Pastaraisiais metais itin dažnai girdime apie jaunosios aktorės Lindsay Lohan problemas su alkoholiu bei narkotikais, vairavimus išgėrus, gydymąsi reabilitacijos klinikoje. Talentą, kurį gyrė dramos „Džordžijos taisyklės“ filmavimo aikštelėje su ja vaidinusi žymioji Jane Fonda, Lohan švaistė ypač nerūpestingai. 2007-aisiais Lohan buvo nuteista už kokaino laikymą bei vairavimą išgėrus… viena diena kalėjimo (tačiau ji kalėjo vos 84 minutes), 10 dienų visuomenei naudingo darbo bei 18 mėnesių paskaitų apie alkoholio žalą. Vėl ir vėl suimama ši aktorė nepasimoko iš klaidų ir, regis, nesiliaus tol, kol nesulauks griežtesnės bausmės.

Sean Penn

Šis aktorius yra paparacių didžiausias siaubas – kumščiais prieš smalsius žurnalistus kovojantis Penn yra vienas žymiausių Holivudo mušeikų. Dar 1988-aisiais jis buvo suimtas už tai, kad smogė statistui į veidą – pastarasis jį nufotografavo, ir Penn trūko kantrybė… Tais pačiais metais jis apspardė ir apgadino fotografo automobilį ir už tai taip pat buvo suimtas.

Šis „meilės romanas“ su paparaciais tęsiasi iki šiol, žiniasklaidoje vis šmėkštelint pranešimams apie dar vieną Penn auką. Tačiau aktorius policijoje lankėsi ne tik dėl to – jo vedybos su pop žvaigžde Madonna apkarto ir ilgainiui baigėsi skyrybomis, kai Penn buvo apkaltintas primušęs savo žmoną.

Rokas Žilinskas

Dėl nuolatinio konfliktavimo su policija, šis žurnalistas bei vėliau Seimo narys taip pat nusipelno vietos šiame sąraše. Tiek sustabdytas policijos be vairuotojo pažymėjimo, tiek girtas plūdęsis taksi automobilyje, Žilinskas nepripažino savo kaltės. Viskas baigėsi be griežtesnės bausmės, Tautos prisikėlimo partijai viešai pasmerkus Žilinsko elgesį ir šiam pripažinus, kad gailisi ir padarys reikiamas išvadas.

Nick Nolte

Kalifornija laikoma išgėrusių vairuotojų Meka – būtent čia apgirtę aktoriai elgiasi nerūpestingiausiai, įskaitant ne tik Oskarui nominuotą Nick Nolte, bet ir Mel Gibson, Tracy Morgan, Lindsay Lohan bei Kiefer Sutherland. Visi jie buvo suimti ir sudrausminti, tačiau 2002-ųjų Nolte prasižengimas įsiminė dėl įžymia tapusios policijos nuotraukos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Winona Ryder

Itin didelio žiniasklaidos susidomėjimo sulaukė aktorės Winonos Ryder suėmimas 2001-aisiais už bandymą išsinešti prekes iš parduotuvės nesusimokėjus. Aktorė buvo nuteista trejiems metams kalėjimo lygtinai, 480 val. visuomenei naudingo darbo, piniginėmis baudomis bei įsakymu lankyti psichologo konsultacijas.

2006-aisiais, atlikusi bausmę bei sugrįžusi į Holivudą, aktorė sulaukė teigiamų kritikų atsiliepimų. Kalbėdama apie savo nusikaltimą Ryder teigė nesijautusi kalta, kadangi manė, jog nenuskriaudė jokio kito žmogaus.

Tony Sirico

Sirico buvo Kolombo mafijos narys, policijos antrankių žvangėjimą išgirdęs net 28 kartus. Tarp kaltinimų – Bruklino klubo apiplėšimas, nelegalus ginklų laikymas. Viskas pasikeitė, kai Sirico kalėjime apsilankė buvusių kalinių aktorių trupė, įkvėpusi mafijos narį mesti organizuotą nusikalstamumą ir išmėginti savo jėgas aktorystėje.

Nuo tada, paties Sirico žodžiais, 45 filmuose jis suvaidino 40 nusikaltėlių bei penkis korumpuotus policininkus. Tačiau bene žymiausias yra jo vaidmuo seriale „Sopranai: mafijos kronika“, kur Sirico vaidino mafiozą Paulie.

Robert Downey Jr.

Downey Jr. daug kartų buvo suimtas dėl narkotikų bei ginklų laikymo, nuolat varstė kalėjimų bei reabilitacijos klinikų duris, nesiliovė vartoti kokaino bei heroino. Už vaidmenį seriale „Eli Makbyl“, aktorius gavo Auksinį gaublį, tačiau netrukus buvo atleistas dėl problemų su narkotikais.

Galiausiai, Downey pavyko mesti šį įprotį ir tapti vienu žymiausių aktorių pasaulyje – jo vaidmenys filmuose „Geležinis žmogus“, „Griaustinis tropikuose“ bei „Šerlokas Holmsas“ sulaukė kritikų liaupsių. Tai sektinas pavyzdys visiems paklydėliams.

Parengė Martynas Gedvila

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top