Now Reading
Gyvatėle iš čiaupo tekantis vanduo: kaip išlankstyti vandens srovę? (video)

Gyvatėle iš čiaupo tekantis vanduo: kaip išlankstyti vandens srovę? (video)

Gyvatėle iš čiaupo tekantis vanduo: kaip išlankstyti vandens srovę? (video)

Technologijos.lt
©Youtube.com nuotr.

Iliuzionistas pseudonimu „Brusspup“ į vaizdo portalą „Youtube“ įkėlė naujausią savo šedevrą (kuris per 2 dienas peržiūrėtas 0,5 mln. kartų) – vaizdo siužetą apie gyvatėle susilankstančią iš čiaupo tekančio vandens srovę. Beje, tinkamai sureguliavus garsą, vandens srovę galima nufilmuoti taip, jog atrodys, kad ji ne krenta iš čiaupo, o kyla į jį. Kaipgi taip?

Viskas vyksta taip: atsukamas čiaupas ir žemyn teka įprastinė vandens srovė. Staiga – spragt, ir vandens srovė žemyn leidžiasi spirale. Niekada neįsivaizduotumėte, kad vanduo sugebėtų šitaip tekėti.

Kaip tai įvyksta? Plika akimi šio triuko esmės nepamatysi. O ji tokia: vandens srovė leidžiama nuo didžiulio garsiakalbio viršaus taip, kad srovė kristų vertikaliai garsiakalbio plokštumai. Tuomet pro garsiakalbį paleidžiamas 24 hercų garsas, kurio vibracijos sutampa su vaizdo kameros filmavimo greičiu, t. y., 24 kadrai. Išjungi garsiakalbį – vanduo teka įprasta srovele. Įjungi – vanduo teka gyvatėle.

Maža to, įmanoma, kad srovė tekėtų priešinga kryptimi: tuomet garsiakalbis turėtų skleisti 23 hercų garsą (žr. vaizdo siužeto pabaigoje).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top